Версія для друку

Пам’ятаємо, вшановуємо…

Уже шостий рік поспіль у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара 8 травня відбуваються офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі. Не став винятком і цьогорічний пам’ятний травневий день. Навіть попри сьогоднішні карантинні обмеження, незвичне життя університету в таких умовах, наша alma mater долучилася до відзначення Дня пам’яті та примирення.

Ушанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні в університеті відбулося на рівні ректорату та профспілкової організації. Делегація у складі першого проректора Олега Дробахіна, голови профспілкової організації Євгенія Сніди, директора центру гуманітарних проблем освіти та виховання молоді Валентина Іваненка, заступника голови профспілкової організації Володимира Грабового здійснила урочисте покладання квітів до бронзового погруддя, встановленого Олесю Гончару (навчальний корпус №2);

меморіалу загиблим студентам м. Дніпра у Центральному парку культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка; меморіалу 160 загиблим працівникам та студентам університету у воєнне лихоліття 1941-1945 рр.;

меморіальної дошки, встановленої на честь Героя Радянського Союзу Василя Юбкіна та меморіального куточку у навчальному корпусі №1, встановленого на честь працівників університету, які зі зброєю в руках захищали нашу Батьківщину та повернулися з пекельного горнила війни живими.

Голова ради ветеранів університету Ігор Іщенко привітав у телефонному режимі з Днем Перемоги учасників Другої світової війни, працівників рідного ДНУ – Валентина Олександровича Балакіна, Миколу Григоровича Єрмаковича, Володимира Степановича Ваняшина, Таїсію Іванівну Костіну, Світлану Олексіївну Рудич, а профспілкова організація виділила кошти для матеріальної підтримки ветеранів.

Ми низько схиляємо голови перед живими учасниками воєнного лихоліття 1941-1945 рр. та пам’ятаємо поіменно усіх загиблих героїв, які ціною свого життя 75 років тому вибороли для нас можливість жити сьогодні!

Євгеній Сніда,
голова профспілкової організації,
канд. іст. наук, доцент кафедри
східноєвропейської історії


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram