Версія для друку

Історики ДНУ долучилися до пошуків місця поховання О. Поля

Ініціативна група студентів-істориків першого курсу на запрошення Громадської організації «Асоціація Ноосфера» долучилася до проекту Дніпровської міської ради щодо пошуків місця поховання однієї з найвизначніших постатей в історії міста Дніпро – Олександра Поля. До цього часу могила громадського та культурного діяча вважалася втраченою.

Студенти працювали під керівництвом завідувача навчальної архівно-музейно-археологічної лабораторії кафедри історії України, кандидата історичних наук Анастасії Струкуленко. Дослідження ймовірного місця поховання останків Олександра Поля за допомогою геодезичного радару та іншого обладнання відбувалося в Севастопольському парку міста Дніпро. Студенти були раді не тільки подивитися на роботу професіоналів, а й узяти безпосередню участь у справжньому дослідженні.

Навчальна архівно-музейно-археологічна лабораторія кафедри історії України у структурі історичного факультету створена згідно з наказом ректора ДНУ М. В. Полякова № 388 від 11.12.2019 шляхом об’єднання навчальної лабораторії кафедри історіографії, джерелознавства та архівознавства та навчальної лабораторії кафедри історії України. На базі лабораторії вже проходили практичні заняття для студентів історичного факультету в рамках курсу «Археологія», були організовані екскурсії в кабінет археології для учасників конкурсу Малої академії наук, а також для відвідувачів Дня відкритих дверей.

Завідувач навчальної архівно-музейно-
археологічної лабораторії,
кандидат історичних наук Анастасія Струкуленко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram