Версія для друку

Про переваги навчання на факультеті прикладної математики – учням ЛІТу

Найкраща робота – це
високооплачуване хобі
(Г.Форд)

27 лютого відбулася щорічна зустріч представників факультету прикладної математики з учнями випускних класів Ліцею інформаційних технологій при ДНУ.

Такого жвавого обговорення організації освітнього процесу, наповнення навчальних курсів за спеціальностями факультету прикладної математики, практики виконання практичних завдань та працевлаштування випускників важко згадати. Учні ЛІТу виявили неабияку зацікавленість до питань, з якими до них прийшли викладачі та студенти факультету. Особливості цьогорічної вступної кампанії, розробка оптимального алгоритму вступу на держбюджетні місця, перспектива працевлаштування в IT-компаніях міста Дніпро, України та навіть закордонних компаніях, програма подвійного диплому з Університетом дю Мен (Франція), програма академічної мобільності з НТУУ «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського», магістратура, аспірантура, наукові дослідження на базі провідних світових компаній, воркшопи, хакатони та сучасна комп’ютерна техніка – лише невеликий перелік тем, які обговорювалися під час зустрічі.

Викладачі окреслили основні підходи до осучаснення навчальних курсів, сучасні комплекси дисциплін з frontend та beckend розробки програмного забезпечення, що започатковані на факультеті прикладної математики у 2019 році. Старшокласників вразила та кількість IT-компаній міста, які вишикувалися у чергу за випускниками факультету. Практика осучаснення навчальних курсів, прийоми набуття практичних навичок, наукова робота – це фундамент, який дозволяє виховати з випускника ЛІТу кваліфікованого, затребуваного ринком професіонала з розробки програмного забезпечення.

Тож більшість випускників уже зараз можуть не тільки обрати собі бажану IT-спеціальність, але й завдяки порадам викладачів розробити найкращий план дій для того, щоб вступити на навчання за кошти державного замовлення.

Заступник декана факультету
прикладної математики,
кандидат фізико-математичних наук
Олександр Кузенков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram