Версія для друку

Проводити час із дітьми – велике щастя!

Наприкінці лютого студенти-волонтери, які є членами громадського об’єднання «Центр соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ», організували поїздку до міського дитячого будинку №1.

Відомо, що комунальний заклад соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей “Довіра”» на вул. Тополиній, 33, як тепер називається цей дитбудинок, – один із тих закладів, про які турбуються студенти-волонтери ДНУ вже протягом вісімнадцяти років. Чергову поїздку сюди запланували для показу дітям майстер-класів та організації з ними дозвілля в ігровій формі.

Наша група волонтерів, хоча й багато відвідує подібних закладів інтернатного типу, але кожного разу готується до зустрічі з дітьми, як уперше. Адже кожного разу виникають запитання: «Що цікавого підготувати для дітей-сиріт? Як усе пройде? Як знайти індивідуальний підхід до цих особливих дітей, які мешкають поза родиною?»

Коли ми приїхали, маленькі янголятка бігли до гостей, як до своїх давніх друзів – рідних душ. Нас зустріли з теплими привітаннями та посмішками як діти, так і педагогічний колектив. Бути з дітьми – дуже здорово! Наші волонтери подарували їм усмішки, ігри, приємне спілкування і трішечки уваги просто так, безкорисливо, не вимагаючи нічого взамін, і в результаті – відчули у відповідь справжню любов. Ми дуже добре розуміємо, що ці діти потребують уваги і тепла дорослих. Витрачений час наших волонтерів минув недаремно, адже для вихованців дитбудинку ця зустріч була дуже важливою!

Діти були досить відкриті, привітні і доброзичливі. Ми помітили, що вони раді будь-якому гостю набагато більше, ніж матеріальним подарункам. Для спілкування з ними головне – мати бажання бути добрим, щирим і винахідливим! А ще – емпатійним і доброзичливим, тобто справжнім волонтером!

Принагідно звертаюся до студентів інших факультетів університету – Центр соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ запрошує всіх бажаючих брати участь у цих чудових заходах! Уже не одне покоління волонтерів долучилося до долі вихованців цього дитбудинку. Напевно, то за покликом душі: студенти нашої alma mater ніколи не відмовляли у допомозі тим, хто цього потребує. Тож допомагаймо усі разом дітям і станьмо їхніми друзями, бо мати друзів – завжди привілейовано!

Дарія Філіпецька, студентка факультету
психології та спеціальної освіти,
волонтерка Центру соціальних ініціатив
і волонтерства ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram