Версія для друку

Історики ДНУ вшанували День спротиву Криму

Викладачі та студенти історичного факультету ДНУ взяли активну участь у підготовці та проведенні заходу, присвяченому Дню спротиву Криму. Зустріч відбулася 26 лютого у Дніпропетровському національному музеї ім. Д. І. Яворницького (музей АТО).

Вона стала можливою завдяки тривалій співпраці факультету із Земляцтвом кримських татар м. Дніпро. Шість років, які відділяють від 26 лютого 2014 р. – мітингу під стінами Верховної Ради Криму у Сімферополі, що став масштабною акцією спротиву російській агресії, – достатній термін для того, щоб усвідомити та проаналізувати. Для істориків – це можливість подумати, як дата стає історичною, від чого та кого це залежить, чи може суспільство впливати на формування політики національної пам’яті. Відтак подібні заходи сприяють розумінню сучасної суспільно-політичної ситуації, соціальному та міжконфесійному діалогу, усвідомленню свого далекого та близького минулого, формують такі необхідні сучасному поколінню навички комунікації, критичного мислення та соціальної активності.

Координатором та співорганізатором заходу була кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України ДНУ Світлана Каюк. Студенти історичного факультету активно підтримали діалог. На 26 лютого 2020 р. подібні заходи були заплановані у Києві, Львові, Херсоні. Поки розмова тривала, дата 26 лютого стала історичною – вийшов Указ Президента України №58/2020 Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Доцент кафедри історії України ДНУ
Світлана Каюк


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram