Версія для друку

Нова інжинірингова аудиторія на ФФЕКС

Нещодавно на факультеті фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ відбулося відкриття нової сучасної інжинірингової аудиторії.

Це – результат вдалого співробітництва факультету та двох провідних ІТ-компаній України SOFTSERVE та LUXOFT. Розпочалося все зі звичайного візиту представників компаній (які, до речі, є випускниками кафедри телекомунікаційних систем та мереж) на факультет. Після дружньої розмови та екскурсії 12 корпусом представники двох компаній вирішили допомогти альма-матер і створити при своїй випусковій кафедрі нову сучасну комп’ютерну аудиторію.

Спочатку визначилися з приміщенням, в якому вона розташовуватиметься. Обрали аудиторію з двома великими вікнами, щоб студентам було зручно і затишно. Перед новим роком встановили сучасні металопластикові вікна з шумоізоляцією. За допомоги адміністративно-господарчої частини (дільниці з поточного ремонту корпусів) зробили ремонт приміщення: пошпаклювали й пофарбували стелю та стіни, повністю замінили систему електрики на більш потужну, встановили сучасні світильники, оновили паркетне покриття підлоги.

Компанія LUXOFT в якості благодійної допомоги передала факультету 50 офісних столів та зручні крісла. А компанія SOFTSERVE обладнала аудиторію комп’ютерами з високими технічними параметрами, що дозволяють працювати з сучасним програмним забезпеченням та пакетами прикладних спеціалізованих інженерних програм, необхідними для виконання студентами практичних та лабораторних завдань.

Тепер кафедра телекомунікаційних систем та мереж (завідувач – професор Володимир Корчинський) має нову комп’ютерну аудиторію, в якій розташовано 12 робочих місць із комп’ютерами, а також зона для проведення лекційної частини занять.

Але це лише початок вдалого співробітництва і дружби LUXOFT, SOFTSERVE та ФФЕКС. Надалі в цій аудиторії, крім занять, передбачених розкладом, планується проводити курси, майстер-класи, тренінги для студентів університету від спеціалістів ІТ-компаній.

Оксана Султанова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram