Версія для друку

«Герої не вмирають»

20 лютого на площі Героїв Майдану у Дніпрі вшанували пам’ять Небесної Сотні. Учасниками патріотичного флешмобу «Герої не вмирають» були й студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Основою сценарію стали спогади тих, хто саме був у пеклі подій 2014 року. Кожен ділився особистими історіями, що відтворювали атмосферу й миттєвості тих зимових днів. Курсанти Ліцею митно-податкової справи з посиленою військово-фізичною підготовкою при Університеті митної справи та фінансів, курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, а також представники різних релігійних конфесій, творчі колективи й звичайні мешканці міста – усі зробили свій внесок у цей незвичний масовий захід.

Студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара теж не лишилися осторонь. Учасниці народної студії сучасного вокалу «Мрія» Палацу студентів ДНУ виконали дві пісні: «Мамо, не плач» та легендарну «Пливе кача». «Тиждень тому директорка Палацу Оксана Рудковська повідомила, що нас запросили стати частиною флешмобу на пошану загиблих Героїв Небесної Сотні. Часу обмаль, але це настільки велика честь бути поруч з тими, хто творив історію 6 років тому, відстоюючи інтереси держави та свободи». Тож наш керівник – колишня солістка студії Людмила Іщенко – виконала сольну частину легендарних пісень, а ми з дівчатами утворили справжній хор, який, за задумом режисера, символізував голоси янголів, що охороняють спокій Небесної Сотні. Це було дуже зворушливо», – розповідає студентка факультету економіки Альона Тутова.

«Музика Майдану. Тепер це окрема тема. Музика, яка спонукає, оберігає і дає сили йти далі. Ми боялися пропустити щось важливе», – підхоплює студентка факультету суспільних наук і міжнародних відносин Поліна Гутовська.

Бо, справді, важливо бути там, де тебе чекають. Особливо, коли твоя Батьківщина потребує участі у вирішенні серйозних питань .

Адміністратор Палацу студентів ДНУ
Ольга Живетьєва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram