Версія для друку

Диплом ДНУ – ключ від усіх дверей

18 лютого 22 магістрів-іноземців урочисто отримали дипломи про завершення навчання в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Цього разу серед випускників було всього чотири дівчини, одна з них – Айшан Ніфталиєва з Азербайджану – єдина володарка у цьому випуску червоного диплому. Серед колег Айшан – представники Анголи, Азербайджану, Гвінеї, Камеруну, Китаю, Кот д’Івуару, Марокко, Сирії, Туркменістану, Узбекистану. Ці іноземні студенти опанували в ДНУ різноманітні фахи: менеджмент, журналістику, фінанси, екологію, філологію, гідроекологію, телекомунікації, хімію, міжнародні відносини, технології медичної діагностики та лікування тощо.

На традиційну церемонію вручення дипломів завітали проректор з науково-педагогічної роботи в сфері міжнародного співробітництва ДНУ, професор Михайло Д'яченко, начальник відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів Кристина Геті, фахівці відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів. Усіляко намагаючись відтягти момент вручення дипломів, адже дуже не хотілося говорити прощальних слів, Кристина Геті проте відзначила, що вона як багатодітна мама не боїться відпускати у світ «своїх дітей», адже вони найсильніші, найзріліші, найкращі. «Знайте, що у вас є ще один дім, у який ви завжди можете повернутися – це ДНУ, – сказала Кристина Віталіївна. – Сьогодні ви отримуєте цілком заслужені дипломи, своєрідні «білети» у доросле життя, зокрема в офіси з гарною зарплатнею. Хай ці дипломи будуть для вас ключем від усіх дверей. Оточуйте себе завжди добрими людьми, поважайте своїх дружин та чоловіків, будьте щасливими і ніколи не втрачайте людяності».

«Цього року ДНУ виповнився 101 рік. Тож ви теж вписуєте яскраві сторінки в історію нашого славного університету. Пам’ятайте, що ви випускники університету, який входить до десятки найкращих ЗВО України, – відзначив Михайло Д'яченко. – Ваші дипломи є гарним стартом для вас, бажаю всім успіхів у професійній кар’єрі».

Іноземні випускники поділилися планами на майбутнє. Мехрангіз Муродова з Узбекистану, наприклад, планує продовжити навчання в аспірантурі ДНУ і стати гарним викладачем. «У ДНУ я опановувала англійську філологію. Це, до речі, друга моя вища освіта, – розповіла дівчина. – Перший фах – теж англійського філолога – здобула на батьківщині. Мені сподобалося, що в ДНУ багато викладачів, і вони добре знають свою справу. Я приїхала до України зі своїм чоловіком, він навчається у Дніпропетровській медичній академії. Плануємо ще деякий час залишитися в Україні».

Вентура Нтянга Аугусто Антунес з Анголи хоче працювати у сфері телекомунікацій, закінчив магістратуру за відповідною спеціальністю на факультеті фізики, електроніки та комп’ютерних систем. «У своїй країні я чув, що освіта в Україні високого рівня, тож вирішив сюди приїхати, – зазначив Аугусто. – Також важливим фактором при виборі країни для навчання була вартість освіти. Приємно, що тут у мене з’явилося багато друзів, особливо серед українських одногрупників, адже я був єдиним іноземцем в українській групі. Мені сподобалося тут вчитися протягом семи років. Своїм друзям і знайомим радитиму приїжджати здобувати освіту в Україну».

Аакрі Хамза з Марокко у майбутньому хоче мати власний бізнес, можливо, у сфері туризму. Для того, щоб мрія стала досяжною, юнак навчався на факультеті економіки за спеціальністю «Міжнародний менеджмент». На вручення дипломів прийшов з дружиною-українкою. «В Україну потрапив випадково, – розповів Аакрі. – Завжди хотів навчатися за кордоном і так вийшло, що опинився саме тут. Країна гарна, хоча взимку холодно, і спочатку через це було не дуже комфортно, але потім звик. Для того, щоб жити в Україні, потрібно багато чого розуміти, тож для мене це був гарний життєвий досвід. Оскільки я – єдина дитина в сім’ї, для мене було справжнім випробуванням все вчитися робити самотужки. Вважаю, що перебування в Україні – один із “крутих” моментів мого життя».

А от випускник факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія» із Кот д’Івуару з цікавим іменем Беда Жан Джугба ще на першому курсі повідомив, що хоче стати президентом. Побажаємо усім іноземним випускникам ДНУ впевнено йти до заповітних мрій і успішно реалізовувати бажане.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram