Версія для друку

Вручення дипломів – яскрава подія для магістрів-філологів

14 лютого в Палаці студентів ДНУ відбулася церемонія вручення дипломів магістрам факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства групи УУ-18м 1. Таке свято було організовано вперше за довгий час і стало можливим завдяки зусиллям колективу кафедри української літератури та студентів-філологів, а також активній підтримці адміністрації факультету та Палацу.

Випускники з великим ентузіазмом готувалися до цього дня, разом з куратором продумали всі деталі церемонії. Тож не дивно, що на безлічі світлин вони щасливі й піднесені – одягнені в традиційні академічні мантії й конфедератки, діляться радістю своєї перемоги із викладачами, студентами молодших курсів, родинами, друзями й коханими, яких запросили на урочисту подію.

Свято відкрила декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, професор Ірина Попова. У своїй зворушливій промові вона привітала магістрів із успішним завершенням довгого шляху, побажала їм мати сили й натхнення для здійснення подальших мрій, підтримувати дружні зв’язки одне з одним і з рідним університетом, а найголовніше – миру й злагоди в державі.

Найочікуванішому моменту – врученню дипломів – передував невеликий концерт, підготовлений студентами ФУІФМ. Аудиторія була захоплена сольним виконанням Дар’єю Овечко (УУ-16-1) пісні «Запали вогонь», а також пісні «Тримай» у супроводі гри на бандурі (Вероніка Лелека, УН-18-2). Родзинкою програми було привітання для гостей і одногрупників від випускниці Сузанни Мурадян: разом із хореографічним ансамблем «Двін» вона подарувала глядачам неймовірно красивий традиційний вірменський танець узундара. Іншим сюрпризом для магістрів став чудовий фільм про їхнє студентське життя, створений старостою групи Ольгою Сидоренко.

Чимало і веселих, і щемких моментів пережили випускники, відповідаючи на запитання інтерв’ю, які для них підготували студентки Дар’я Усачова (УУ-16-1) й Анастасія Борис (УП-17). Серед запитань були й серйозні, про вибір кар’єри й життєвого шляху, і жартівливі, скажімо, про поєднання наполегливого навчання й особистого життя.

Із напутнім словом для магістрів виступила й завідувач кафедри української літератури, доцент Наталія Олійник. Вона згадала світлі моменти, які колектив кафедри пережив разом із випускниками протягом п’яти з половиною років їхнього навчання, і привітала їх зі святом, яке так символічно припало на День закоханих.

Ведучими церемонії були студент групи УУ-16-1 Артур Мартіросян і куратор випускників, доцент кафедри української літератури Ірина Пасько.

У фіналі церемонії професор Ірина Попова вручила випускникам дипломи магістра (серед них дев’ять – із відзнакою) і пам’ятні листівки, які підписала для кожного особисто. Під час вручення заступник декана з виховної роботи, доцент кафедри української літератури Олександра Гонюк сердечно розповіла аудиторії про головні досягнення кожного з випускників – ті неповторні риси, за які їх завжди пам’ятатимуть на факультеті.

Безперечно, це свято, натхненно й ретельно підготовлене, залишиться в спогадах кожного його учасника, адже всі ми потребуємо таких світлих, чарівних моментів, які б ставили не крапку – енергійний знак оклику наприкінці цікавої, насиченої подіями історії. Тож сподіваємося, що проведення подібних церемоній стане традицією не лише для філологів, а й для інших факультетів університету.

Факультет української й іноземної
філології та мистецтвознавства


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram