Версія для друку

Науковці ДНУ отримали безкоштовний доступ до Springer Nature

Додатково до доступу до міжнародних баз даних Scopus та Web of Science Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара разом з іншими ЗВО України отримав повний доступ до матеріалів провідного наукового видавництва Springer Nature.

Передплату за кошти держбюджету забезпечило Міністерство освіти і науки України через Державну науково-технічну бібліотеку (ДНТБ). Доступ до он-лайн баз даних електронних версій наукових журналів видавництва Springer Nature надається за сприяння Асоціації користувачів Української науково-освітньої телекомунікаційної мережі (ДП «Асоціація УРАН») у рамках проекту «Журнали Он-Лайн Українським Дослідникам (ЖОЛУДЬ)», що здійснюється за часткової фінансової підтримки Європейської Комісії через грант EaPConnect.

Тож із 3 січня 2020 року, відколи стартувало підключення, українські дослідники, викладачі та студенти отримали доступ до результатів найновіших досліджень своїх закордонних колег у галузях науки і техніки, медицини, соціальних і гуманітарних наук. Адже інтеграція наших науковців у світовий дослідницький простір визначається нині одним із пріоритетів роботи профільного Міністерства. Це означає, що для українських вчених, окрім міжнародних баз даних Scopus та Web of Science, віднині буде відкрита й бібліотека відомого на весь світ видавництва академічної літератури – Springer Nature. І що важливо, саме його повнотекстова платформа. Такий винятковий доступ до ресурсів провідного закордонного наукового видавця організовано в Україні вперше за часів незалежності. Це – необхідне рішення для української науки, адже Springer Nature наразі є одним із найпопулярніших видавців серед вітчизняних авторів-учених. Відтак, доступ до повнотекстових публікацій дозволить їм краще розуміти актуальність тих чи інших досліджень, готувати якісніші статті чи лекції, шукати нові наукові контакти тощо, вважають у МОН України.

Для довідки:

Міжнародне видавництво Springer Nature – одна з найбільших світових компаній, поряд із Elsevier, що займаються публікацією наукової, освітньої та професійної літератури. Створене у травні 2015 року шляхом злиття потужних видавництв Springer Science та Business Media із Nature Publishing Group, Palgrave Macmillan та Macmillan Education, наразі воно є видавцем найпопулярніших світових журналів і лідером у сфері відкритих досліджень. Адже колекція платформи налічує понад 3000 найвпливовіших англомовних журналів, більше 1,5 тисячі з яких індексуються базами даних Scopus та Web of Science та належать до категорії журналів перших двох квартилів (Q1, Q2).

Проректор з наукової роботи,
професор Сергій Оковитий


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram