Версія для друку

До зоряних вершин

Справжнім подарунком напередодні новорічних свят для фахівців фізико-технічного факультету ДНУ стала спільна поїздка з представниками ДП КБ «Південне» до Технічного ліцею ім.А. Лігуна (м. Кам’янське) на День науки.

Першою запросили до слова випускницю цього ліцею, нині заступника декана з профорієнтаційної роботи, доцента кафедри безпеки життєдіяльності ДНУ Олену Левицьку. Розповідаючи про унікальну спеціальність, яку відкрили на кафедрі, технічну підготовку студентів фізико-технічного факультету ДНУ, їхні досягнення та перемоги, міжнародний досвід, студентські свята та цікаве дозвілля, представники факультету отримали від молодих ліцеїстів неординарні запитання, дорослу дискусію і, як зазначили колеги, відзначили надзвичайно високий освітній рівень ліцеїстів, особливо їхню фізико-математичну підготовку.

Після цього слово мали: завідувач кафедри проектування та конструкцій Василь Шевцов, заступник декана з навчальної роботи Олег Марченко та заступник декана з наукової роботи Анжеліка Давидова. Представник кафедри технології виробництва Олег Бондаренко продемонстрував двигун Стірлінга та зразки пресованих деталей і напівфабрикатів жароміцних алюмінієвих сплавів. Представники кафедри систем автоматизованого управління Ігор Савченко та кафедри механотроніки Олег Юшкевич змістовно презентували наукові досягнення та розповіли про перспективи навчання на цих кафедрах.

Особливу увагу слухачів привернув виступ провідного фахівця славетно-відомого підприємства ДП КБ «Південне» Олександра Балдіна. До уваги учнів був запропонований відеоролик, в якому представлений парк ракет Дніпра та старт відомих на весь світ ракет «Сатана», «Зеніт» і «Скальпель», а також ракета-носій «Антарес», над розробкою якої ДП КБ «Південне» співпрацює з американським космічним агентством NASA. У наступному відео учні побачили сучасний цех з найдосконалішим на сьогодні обладнанням із виготовлення, збирання та діагностики космічних апаратів. Олександр також звернув увагу на переваги працевлаштування випускників фізтеху ДНУ на цьому базовому підприємстві. Наприкінці ліцеїсти скористатися мобільним додатком, розташованим на рекламному банері та інтерактивних календарях. Усю поліграфічну продукцію передали викладачам та учням ліцею для детального ознайомлення.

Після знайомства з керівництвом та вчителями ліцею стало зрозуміло, чому підростаюче в цьому закладі покоління розумне, зацікавлене в новому і таке дружнє. Надзвичайно відкриті, щирі, з почуттям відданості професії, безперечними фаховими знаннями та безмежним прагненням до нових вершин, – саме такі люди навчають ліцеїстів.

Діти ж, як відлуння своїх викладачів, – справжні зірочки та бажані гості будь-якого вишу. Бажаємо ліцею у дні новорічних та різдвяних свят щастя і здоров’я, щирих посмішок і справжньої любові, мирного неба і тепла, і, звісно, нових звершень, що наповнюватимуть багату скарбничку ліцейських нагород, відкриваючи нинішнім і майбутнім поколінням сторінки славетної історії цього закладу.

Студентка ФСЗМК Анастасія Давидова,
заступник декана з профорієнтаційної роботи
фізико-технічного факультету Олена Левицька,
завідувач кафедри проектування та
конструкцій Василь Шевцов


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram