Версія для друку

Творчі поради студентам від лауреата «Коронації слова»

Клуб творчої молоді «Паростки» ДНУ разом із Центром гуманітарних проблем освіти та виховання молоді продовжує традицію зустрічей талановитого студентства з відомими діячами культури і мистецтва Дніпропетровщини. У грудні гостею клубу стала яскрава і неповторна представниця сучасної української літератури – дніпровська письменниця, переможниця міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Надія Тубальцева.

Зустріч з такою особистістю стала важливою подією для клубу «Паростки». Талановита молодь мала змогу не тільки поспілкуватися з відомою письменницею, поставити їй запитання, подискутувати про шляхи розвитку сучасної літератури та послухати творчі поради. Керівник клубу, в.о. завідувача кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей, доцент Олена Бесараб та студенти факультету суспільних наук і міжнародних відносин Павло Бешенко, Максим Лунський, Анастасія Остапенко, Вероніка Шамрай і Ігор Якименко поставили театралізований фрагмент із драми Надії Тубальцевої «Бог війни», присвяченої постаті видатного українського козачого отамана Івана Сірка (1610-1680). Головну роль майстерно зіграв Олександр Лисаченко.

Надія Тубальцева – одна з кращих сучасних драматургів Дніпра, талановита поетеса і прозаїк. Будучи синоптиком за освітою, вона, проте, майже все життя пов’язала з літературою, мистецтвом і журналістикою. Працювала сценаристом та літературним редактором в телекомпанії «Візит», літературним редактором в обласній педагогічній газеті «Джерело», директором історичного музею міста Новомосковська.

Розпочавши творчий шлях як російськомовна поетеса (збірники «Дикое поле», «Ты прекрасна!»), Надія Павлівна після зустрічі зі своїм чоловіком – відомими дніпровським мистецтвознавцем, поетом і художником Віталієм Старченком відкрила для себе світ українського письменництва. Вона є автором книг: «Карна і Желя» (любовно-еротичні романи), «Самарська сага» (історія краю у новелах та оповіданнях), «Дніпровський капричос» (новели та оповідання), «Теразе» (вірші), «Щоденник художника» (нотатки молодого митця), «Характерник» (історична драма), «Понад яром зелененьким» (комедія). Двічі отримала нагороди престижного міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»: премію за п’єсу «Золотий поріг» та спеціальну відзнаку за кіносценарій «Троянда вітрів».

Цікавий і змістовний літературний вечір завершився творчими подарунками письменниці – патріотичними віршами студентів Анастасії Берези і Карини Коденчук та піснею «Живи, Україно» у виконанні автора – Олени Бесараб.

Сергій Ляпін,
старший лаборант Центру гуманітарних
проблем освіти та виховання молоді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram