Версія для друку

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському фестивалі інженерних талантів

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла презентація Третього Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів Future of Ukraine 2020. На захід прийшли студенти інженерно-технічних спеціальностей із ЗВО Консорціуму університетів Дніпра – ДНУ, Національної металургійної академії України, Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. В. Лазаряна, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

Гостей з Києва привітав перший проректор ДНУ, професор Олег Дробахін. Він відзначив, що Всеукраїнський фестиваль інженерних талантів не єдиний захід, спрямований на підготовку фахівців інженерних спеціальностей: студенти ДНУ є учасниками низки подібних проектів і конкурсів, у тому числі проекту «Студентська ракета», Хакатону NASA SpaceAppsChallenge тощо. Олег Олегович побажав успіхів усім, хто стане учасником фестивалю інженерних талантів.

«Мета нашого конкурсу, заснованого в 2018 році, – популяризація інженерної освіти та інженерного фаху. Також ми прагнемо знайти талановиту молодь, адже саме ви робите інженерне майбутнє України», – звернулася до студентів директорка Благодійної організації «Благодійний Фонд імені Святого Володимира» Олександра Мартиненко. Очолюваний нею Фонд є організатором конкурсу разом з Асоціацією ректорів вищих технічних навчальних закладів України. Олександра розповіла про етапи конкурсу, реєстрація для участі в якому триватиме до 25 січня 2020 року. Перший тур – дистанційний – проходитиме в лютому 2020 року. Другий – очний – проходитиме на базі університетів-партнерів. У ньому учасники мають виконати комплексне інженерне завдання. Третій тур – фінальний – відбудеться у травні протягом трьох днів на базі Київського політеху. Олександра Мартиненко зауважила, що в конкурсі можуть брати участь студенти із усіх технічних ЗВО України, як і загалом студенти всіх інженерних спеціальностей інших ЗВО.

Максим Гладський – представник організаційного комітету фестивалю розповів про те, як формуються завдання конкурсу. По-перше, обов’язковою умовою є те, що всі задачі прив’язані до реальних інженерних об’єктів. По-друге, для того, щоб у конкурсі міг розкритися представник будь-якої спеціальності, завдання передбачені із широкого спектру дисциплін. Максим Гладський зазначив також, що підготуватися до конкурсу неможливо, тому що кожного року укладачі вигадують найрізноманітніші кейси. Тому учасників не обмежують у використанні допоміжних пристроїв, адже завдання не «гугляться» й вимагають творчого та нестандартного підходу.

Переможці матимуть можливість відвідати заводи корпорації Boeing в США. Екскурсія триватиме 6-7 днів і включатиме подорож електрокарами з можливістю побачити всі етапи створення Boeing, а також екскурсії в музеї, пов’язані з авіацією та автомобілями. Значну частину витрат покриває «Благодійний Фонд імені Святого Володимира», включаючи страхування, переліт та перебування за кордоном.

«Дуже рекомендуємо вам взяти участь у цьому конкурсі. Й будемо раді бачити вас серед його учасників і переможців», – відзначили організатори фестивалю.

Зареєструватися та детально ознайомитися з конкурсом можна на сторінках Facebook: /stvladimirfund.org, Telegram: t.me/stvladimirfund, Instagram: @stvladimirfund.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram