Версія для друку

Як на ФСЗМК газету до Нового року випускали

Наближаються дві тисячі двадцяті роки… Вже скоро Новий рік. А це – не тільки період оновлення космічних структур та особистих планів на майбутнє, а й час для створення найяскравішого номеру студентської газети «Гончар Інфо».

Підготовка до такого відповідального завдання розпочалася заздалегідь: редактори шпальт роздали своїм одногрупникам завдання, автори рубрик розібрали тематики – і студенти почали шукати героїв для розповідей та цікаві історії для колонок. Робота кипіла майже місяць. Дехто вже в останні години вносив правки, а дехто – в останні хвилини домальовував картинки та графіку на вже роздруковану шпальту.

І ось він – день, коли газети прикрасили стіни рідного факультету. Всі бажаючі могли підійти та роздивитися яскраві матеріали, просякнуті святковою новорічною атмосферою… Проте лише розгляданням справа не обмежувалася. За кожною сторінкою був закріплений власний колір, за яким студенти обрали фаворита. Голосування за кращий варіант газети тривало увесь ранок.

Після другої пари у холі зібралися усі причетні до створення святкового номеру газети – а це більше сотні чоловік! У своїй урочистій промові декан факультету систем і засобів масової комунікації Володимир Демченко наголосив на важливості такого самовираження студентів та відзначив оригінальність виконання кожної шпальти. Після чого розпочалися хвилини нервового очікування результатів голосування. Власне:

– почесне третє місце вибороли «старожили» газети – студенти п’ятого курсу;

– срібло забрали собі другокурсники. Всім особливо запам’яталася об’ємна ялинка, яка прикрасила їхні сторінки. А студент Микита Шмалько, окрім срібла у загальному заліку, додатково отримав ще й звання автора кращої статті – з чим його і вітаємо!

– першокурсники здобули міні гран-прі в номінації «Кращий дебют»;

– і, нарешті, перше місце заслужено посіли чотирикурсники. Декан і присутні викладачі відзначили оригінальність їхнього підходу до виконання завдання. Адже окрім різноманітних матеріалів, вони підготували й крос-медійний контент, де кожен читач міг врятувати Новий рік, просканувавши QR-код із посиланням на тематичне відео.

До речі, не забуваймо про крос-медійність і тут! Переглянути відео та світлини з нагородження можна у нашому Instagram-акаунті: https://www.instagram.com/p/B6DhiQxADGa/

Про що писали? Та про все, що завгодно! Побажання собі на наступний рік; як треба і як не треба святкувати новорічні свята і де їх можна відсвяткувати; за що викладачі люблять студентів і як нам краще з ними спілкуватися, щоб отримати залік; де шукати натхнення та як створити незабутнє свято. Тематик, як і авторів, – безліч.

А якщо ви не встигли роздивитися святкові новорічні шпальти легендарної «Гончар Інфо» – маєте ще вдосталь часу. Це можна буде зробити й під час сесії, і під час зимових канікул. І навіть після поновлення навчання навесні (у другому семестрі) у всіх буде змога підійти до тієї самої новорічної газети та прочитати корисні поради… І почати готуватися до наступного випуску – він буде вже дуже скоро.

Студент ФСЗМК
Артем Россінський


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram