Версія для друку

З любов’ю до людей

Я людям віддаю співуче серце,
Творю добро і кличу у політ.

Микола Миколаєнко

Саме під такою назвою у науковій бібліотеці ДНУ відбувся літературний вечір, присвячений пам’яті письменника Миколи Миколаєнка – корифея літературного Придніпров’я, члена Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, лауреата літературної премії ім. Павла Кононенка.

Один з найвідоміших і найцікавіших письменників нашого краю до останнього дня продовжував натхненно працювати над словом. 5 грудня мало б відбутися святкування 100-річного ювілею поета, але не судилося – 17 листопада серце Миколи Антоновича зупинилося.

Почесним гостем заходу став кандидат філологічних наук, поет та літературознавець Костянтин Семенович Дуб, який дуже емоційно та зацікавлено розповів присутнім про творчість Миколи Миколаєнка. Аудиторія активно взаємодіяла із оповідачем – студенти факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства зачитували цитати із книги К.С. Дуба «Замцерла незалежності: поетика Слова Миколи Миколаєнка» та його поетичні присвяти.

Приємною несподіванкою стало те, що на літературний вечір завітали донька Миколи Антоновича – Юлія Миколаївна Родіонова та його двоюрідна сестра – Надія Іванівна Філенко. Юлія Миколаївна тепло і сердечно розповіла про життя батька: якою доброю, порядною і щирою людиною він був, як натхненно працював над своїми поезіями та як турботливо ставився до дітей та онуків. Сестра поета Надія Іванівна називає себе ученицею Миколи Антоновича, бо саме він навчав її висловлювати свої почуття у віршах, які вона радо зачитувала присутнім. Сім’я поета прийшла на зустріч з подарунками для нашої бібліотеки – останніми книгами, що вийшли з-під пера Миколи Миколаєнка.

Однією із головних подій вечора стали літературно-музичні виступи студентів-філологів. Дуже пронизливо й чуттєво звучали поезії Миколаєнка у виконанні Наталії Кривицької, Богдана Файфера, Тетяни Бали, Діани Філіпенко, Тетяни Горбань, Валерії Бєлової, Юлії Солодовнікової та Інни Коваленко, а одна із улюблених пісень автора «Чорнобривці», яку виконала Дар’я Овечко, стала красивим музичним завершенням вечора.

Сподіваємося, що ця зустріч нагадає читачам про творчість нашого відомого письменника-земляка та надихне на подальшу зацікавленість до українського художнього слова.

Співробітники наукової бібліотеки ДНУ
Світлана Соболь, Марина Заріпова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram