Версія для друку

День кар’єри – можливість знайти майбутню професію

Ти студент і хвилюєшся за свою майбутню роботу? Думаєш, куди підеш працювати після закінчення ЗВО? Перейматися нічого, адже Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара уже знайшов тобі роботу!

4 грудня у Палаці студентів ДНУ пройшов День кар’єри, де кожен студент міг знайти собі роботу за спеціальністю. Мета заходу – профорієнтація студентів і випускників. «День кар’єри» став своєрідним майданчиком комунікації між студентами та роботодавцями.

ТОВ «Інтерпайп Україна», Центр прикладної освіти «Логос», КБ «Південне», ГО «Ноосфера», AMS Bridge¸ ТОВ «Агротек», 11 канал, Luxoft та ще 40 інших компаній готові забезпечити роботою студентів та випускників нашого університету.

Перенесімося до Палацу студентів 4 грудня. Багато студентів чекають, з нетерпінням поглядаючи на годинники. Хтось прийшов знайти собі роботу, хтось дізнатися щось цікаве, а вони, роботодавці, прийшли, аби знайти молодих та кваліфікованих робітників. Кожне підприємство мало свою локацію, де була представлена інформація про нього. Представники компаній відповідали на всі запитання та проводили конкурси серед студентів. Найактивніші могли виграти канцелярські приладдя, чашку та навіть футболку з логотипом компанії.

Перший проректор ДНУ Олег Олегович Дробахін, відкриваючи захід, звернувся до студентів і партнерів ДНУ: «Ми уже збираємося тут усьоме з метою профорієнтації наших студентів. День кар’єри – це можливість знайти студентам роботу та більше дізнатися про вимоги роботодавців. Багато наших випускників сьогодні вже працюють на регіональних підприємствах і їхня кількість може зрости. Знаєте, є такий фільм «Людина на своєму місці», от і я бажаю кожному знайти своє місце».

Студентка факультету суспільних наук і міжнародних відносин Ольга Задорожна поділилася враженнями від відвідування Дня кар’єри: «У цьому році я завершую навчання, тому пришла сюди дізнатися про можливі місця працевлаштування. Дуже цікаво все зроблено, багато інформації про можливу роботу. На жаль, для себе я нічого не знайшла, адже спеціальність у мене специфічна – філософія, проте є декілька цікавих компаній, які я буду рекомендувати друзям», – сказала вона, тримаючи в руках буклети з інформацією.

«Ми хочемо не лише розповісти про нашу компанію, а й прагнемо знайти молодих спеціалістів, які цікавляться тим, чим ми займаємося і які хочуть зростати у цій професії та приєднатися до нас», – говорить представниця компанії Luxoft, яка займається розробкою програмного забезпечення.

«Багато студентів думають про пошуки роботи за кордоном. Вони вважають, що сьогодні в Україні у них немає майбутнього. Ми ж хочемо переконати їх, що робота є й у нас, ми пропонуємо працевлаштування, показуємо, що регіон розвивається та потребує кадрів», – поділився своїми міркуваннями представник ТОВ «Агротек».

Часто говорять, що випускникам закладів вищої освіти складно знайти роботу. Та ні, друзі, просто не хочеться шукати. ДНУ піклується про своїх студентів та надає їм можливість працевлаштування.

Анна Лук’янченко, студентка факультету
систем і засобів масової комунікації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram