Версія для друку

«40 років від щирого серця»

40-річний ювілей відзначив один із колективів Палацу студентів ДНУ – народний ансамбль фольклорного танцю «Веселка». Сьогодні «Веселка» – один з кращих у своєму жанрі колективів нашого міста й області, який користується популярністю серед різних поколінь.

Привітання від гостей, квіти і повна зала глядачів, овації після кожного номера – ось далеко не повний перелік «солодощів», які в цей день отримали учасники ансамблю. «Я працюю з «Веселкою» і особисто з незмінним керівником колективу Сергієм Івановичем Жиром дуже багато років, – розповіла директорка Палацу студентів Оксана Рудковська. – Висока відповідальність, бажання виконати все на «відмінно», виховати патріотизм у молодого покоління – ось ті риси, які притаманні керівнику цього уславленого колективу».

На ювілейну зустріч прийшли «веселківці» різних поколінь. Як відзначає Максим Кудря – випускник ансамблю, нині співробітник обласної ради: «Ми завжди пам’ятаємо всі настанови Сергія Івановича й розуміємо, наскільки мудрість нашого керівника допомагає нам і в повсякденному житті. Витримка, уміння відповідати не тільки за себе, організовувати себе і своє оточення та час – ось далеко не всі риси, які в нас виховав Сергій Іванович Жир».

Випускник фізико-технічного факультету ДНУ Сергій Жир з 1979 року є незмінним керівником, постановником танців, хореографом-балетмейстером ансамблю. У 1993 році «Веселці» було присвоєне звання «Народний аматорський колектив профспілок України». Народний ансамбль танцю «Веселка» ставав дипломантом фестивалів художньої творчості, неодноразовим лауреатом міського та обласного фестивалів художньої самодіяльності «Студентська весна», а також є учасником багатьох фольклорних конкурсів і оглядів в Україні, Молдові, Грузії, Білорусі та інших країнах. Колектив є володарем Гран-прі Міжнародного конкурсу народного мистецтва «Шацькі озера» (м. Шацьк, 2017), постійним учасником фестивалів «Бойківська ватра» (Івано-Франківська область), «Танцююча осінь» (м. Кривий Ріг) та багатьох інших фестивалів та конкурсів.

У репертуарі колективу велика кількість номерів: народні, сюжетні танці та хореографічні композиції не тільки українські, а й інших народів світу. Традиційним для народного ансамблю «Веселка» є переважно студентський склад. Сьогодні в колективі займаються понад 50 студентів з різних ЗВО, але більшість із них – студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та курсанти Університету митної справи та фінансів.

«Від щирого серця» – так називалась ювілейна програма колективу «Веселка», тож нехай ще багато років в університетській родині буде тепло від гарячих сердець учасників народного колективу фольклорного танцю «Веселка».

Ольга Живетьєва, методист Палацу студентів


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram