Версія для друку

Турбота про інших – наш спільний обов’язок

Соціальний комітет ради студентів та Центр соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ зібрали 59 кілограмів гуманітарної допомоги для дітей-інвалідів.

Соціальний комітет ради студентів та Центр соціальних ініціатив і волонтерства відгукнулися на лист-звернення благодійного фонду «Єднання спільноти» (Київ), який займається опікою більше трьох тисяч дітей-сиріт і дітей, які залишилися без батьківського піклування, що мають інвалідність. Завдяки зусиллям добросердних людей з чотирнадцяти факультетів університету було зібрано дитяче харчування, продуктові набори, засоби гігієни, побутову хімію, дитячу постільну білизну, рушники для рук та обличчя тощо.

Акцію приурочили до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який світова спільнота відзначає щороку 3 грудня. Тисячі людей, які мають різні захворювання, потребують підтримки суспільства, небайдужих пересічних громадян, адже допомога з боку держави є недостатньою. Особливої уваги потребують діти-сироти із захворюваннями ДЦП, Синдромом Дауна, Синдромом Аутизму, з важкими ураженнями центральної нервової системи та з іншими нозологіями. У зв’язку з неоголошеною війною на сході країни за останні роки тисячі тяжкохворих дітей з інвалідністю приїздять на лікування із зони ООС у реабілітаційні територіальні центри Києва та всієї України. Основна кількість підопічних знаходяться поза центрами і потребують нашої з вами допомоги: це важкохворі сироти, напівсироти та діти з малозабезпечених сімей, у яких декілька чи більше дітей – з інвалідністю. Ці діти не мають змоги бути забезпеченими найнеобхіднішим.

Ми достовірно дізнались про потреби дітей, щоб допомога від студентів і викладачів нашого університету була більш адресною, й організували збір гуманітарної допомоги. Активісти розробили афішу, розповсюдили серед молоді та науково-педагогічних працівників ДНУ. До речі, щоб підсолодити життя малечі, студенти і волонтери принесли їм солодощі та фрукти. Не забули вони і про розваги у вигляді великих пазлів, конструкторів та розвивальних ігор. Зібрали також і матеріальну допомогу для лікування маленьких громадян країни. Речі спаковано й надіслано «Новою поштою» до Благодійного фонду «Єднання спільноти», повідомлено про це співробітників фонду.

Усвідомлюємо, що важливо, коли люди небайдужі до подібних прохань. Й бажано, щоб така допомога не була разовою і ми могли час від часу приділяти увагу нашим юним друзям, незалежно від того, де вони мешкають – у Києві чи Дніпрі. На цьому не закінчується наша благодійна робота, вона триває. Збираємо й далі необхідне!

Приємно, що милосердних і турботливих людей у ДНУ виявилося досить багато! Дякуємо вам за це! Пам’ятаймо: допомога тим, хто її потребує – наш спільний обов’язок.

Владислава Турченко, голова соціального
комітету ради студентів,
Зоя Бондаренко, керівник
Центру соціальних ініціатив і волонтерства


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram