Версія для друку

У форматі діалогу: керівництво ДНУ та студактив

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася традиційна зустріч керівництва університету зі студентським активом. Формат діалогу передбачав обговорення найрізноманітніших і хвилюючих молодь питань – навчальних, фінансових, гуманітарних, господарських, наукових тощо.

На запитання студентів відповідали ректор Микола Поляков, перший проректор Олег Дробахін, проректор з наукової роботи Сергій Оковитий, директор Центру гуманітарних проблем освіти та виховання молоді Валентин Іваненко, проректор з адміністративно-господарчої роботи Микола Ружин, проректор з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Михайло Д’яченко, головний бухгалтер Світлана Руссу, завідувач навчального відділу Ольга Верба, голова профспілкового комітету Євгеній Сніда.

Зокрема, студенти цікавилися, чи можливо покращити забезпечення факультетів і лабораторій сучасною апаратурою та іншим обладнанням. Проректор Сергій Оковитий навів приклади найновішого оснащення, яке закупив ДНУ протягом останніх двох років, у тому числі, близько 100 комп’ютерів: «Так, у 2019 році університет придбав термоаналізатор для дослідження процесів деструкції полімерних, еластомерних, полімерних композиційних матеріалів; LCR-міст (радіовимірювальний прилад) для аналізу та вимірювання електричних властивостей твердих тіл; настільну кліматичну камеру для випробування на кліматичне старіння полімерних, еластомерних, полімерних композиційних матеріалів; ротаційний випаровувач з мембранним вакуумним насосом для упарювання розчинників та розділення рідин у процесі синтезу та виділення нових компонентів палив». Головний бухгалтер Світлана Руссу поінформувала студентів, що багато років не виділялися кошти на оновлення обладнання. Сьогодні такі можливості є, але, зрозуміло, університет відчуває певні труднощі, оскільки оновити одночасно всю матеріально-технічну базу такого потужного комплексу, яким є університет, неможливо. З метою уникнення непорозумінь у студентському середовищі стосовно подібних питань ректор запропонував ввести до складу бюджетно-фінансової комісії ДНУ представників від студентів для того, щоб вони орієнтувалися, на що витрачає кошти університет. Також ректор нагадав студентам, що варто регулярно відвідувати обраним представникам засідання вченої ради, де вони теж можуть висловлювати свої пропозиції.

Також студенти стурбовані справою набору в університет абітурієнтів, на їхню думку, ситуація має бути кращою. Керівництво пояснило молоді, що всі факультети і кафедри проводять різнопланову і всебічну профорієнтаційну роботу, проте не все залежить лише від університету. Наприклад, сьогодні Міністерство освіти і науки України значно скорочує обсяги держзамовлення на ті спеціальності, які не є затребуваними на ринку праці, відповідно набори на них мінімальні. Перший проректор Олег Дробахін закликав студентів активно долучатися до створення позитивного іміджу університету серед абітурієнтів, адже думка ровесників і трохи старших товаришів важлива для вступників.

Новообраний голова профспілкового комітету Євгеній Сніда запропонував студентам повести зустріч для окреслення спільних завдань на найближче майбутнє. Завідувач навчального відділу Ольга Верба розповіла про сесію, яка розпочинається з 12 грудня, та особливості нарахування стипендій.

Директор Центру гуманітарних проблем освіти та виховання молоді Валентин Іваненко зауважив, що керівництву університету хотілося б, щоб пульсування молодіжного життя було більш потужним, а студентська рада більше підтримувала адміністрацію ДНУ. У якості варіанту співпраці ректор Микола Поляков запропонував студентській раді запрошувати на свої засідання певного проректора для обговорення відповідних питань. «Робімо все разом, щоб покращити перебування в університеті. Хочу працювати в колективі, де кожен любить університет, а не лише себе в університеті», – підкреслив ректор.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram