Версія для друку

Тренінги Creative Spark – на допомогу молодим підприємцям

25-26 листопада на факультеті економіки ДНУ для учасників бізнес-школи Startup Ecosystem Dnipro відбулися тренінги Creative Spark Higher Education Enterprise Programme з розвитку підприємницьких навичок у студентів та молодих підприємців.

CreativeSpark проходить за підтримки Британської Ради, Кінгстонського університету, TechStartupSchool та Львівської політехніки. Ця п'ятирічна ініціатива реалізується вже у семи країнах: Україні, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Азербайджані, Вірменії, Грузії. Програма спрямована на розвиток підприємницьких навичок у творчих і амбітних студентів та підприємців-початківців.

Спікер програми Олег Ігорович Дума провів низку активностей та лекцій для стартаперів, студентів різних спеціальностей нашого університету: маркетологів, менеджерів, фінансистів, аналітиків, тих, що вивчають туристичний бізнес та інших.

Проект складається з трьох етапів: презентація (introductorysession), розгляд кейсів із вдосконалення підприємницьких якостей (bootcamp) та навчальний тренінг з презентації бізнес-ідеї (pitch).

У перший день відбулася презентація, де учасники дізналися про основні аспекти та напрями діяльності Creativespark, для чого був створений цей проект та які перспективи він відкриває для молодих інноваторів. У цей же день розглядалися і кейси, де студенти дізналися про те, як провести IdeaTest, щоб за 10 секунд окреслити вид своєї бізнес-ідеї, формулу щастя для людини-покупця, визначити галузі, в яких актуально розвивати стартапи. І, найголовніше, студенти в командах практично вирішили завдання щодо подолання проблем у суспільстві шляхом створення стартапів.

Другий день також тривав bootcamp. Молоді інноватори дізналися на прикладах відомих компаній про моделі ціноутворення, секрети оцінювання бізнес-ідей, розробили власні бізнес-моделі та «зазирнули» у голову клієнта, створили valuemap та окреслили власний бізнес-план.

Наступний етап, на який варто сподіватися учасникам проекту, відбудеться на початку лютого 2020 року — тренінг з презентації проектів (pitch), доступ до онлайн бізнес-курсу з вивчення англійської мови LearnEnglishSelect та захист власної бізнес-ідеї на EnterprisePitchCompetition.

Бажаємо наснаги та творчих ідей усім, хто бере участь у CreativeSparkHigherEducationEnterpriseProgramme! Висловлюємо велику подяку бізнес-тренеру Олегу Ігоровичу Думі за творче натхнення, креативність та професійність.

Учасниця школи стартапів
StartupEcosystemDnipro,
студентка спеціальності маркетинг
Олена Шершнєва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram