Версія для друку

Полемічні діалоги: культура мовлення в українському суспільстві

Традиційно останнього вівторка кожного місяця, а цього разу 26 листопада у науковій бібліотеці відбулася п’ята зустріч в інтелектуальній вітальні ДНУ «Полемічні діалоги». Спікером була доктор філологічних наук, професор, провідний спеціаліст Центру історії та розвитку української мови Олена Гурко з актуальною темою «Культура мовлення в українському суспільстві».

Захід розпочав науковий консультант вітальні, декан історичного факультету, професор Сергій Світленко, який привернув увагу присутніх до ролі читання та значення книг у студентському житті. Він наголосив, що мова відіграє важливу роль у формуванні сучасного українського суспільства.

Для студентів-філологів спікер розпочала виступ з історичного аспекту культури мовлення, зосередила увагу на важливості української мови у спілкуванні серед студентства. Обговорення теми супроводжувалось яскравою презентацією та було проілюстроване книжковою експозицією «Слово мовлене».

Друга частина зустрічі відбулася у формі вікторини, під час якої студентській аудиторії ставили запитання з фахового та побутового мовного етикету. Діалог «аудиторія-спікер» проходив доволі жваво та довів, що більшість студентів обізнані в тематиці.

Зустріч завершилася в теплій атмосфері особистого спілкування та обміну враженнями за філіжанкою кави. Приємно було почути відгуки студентів Вікторії Мошури та Олени Прийдун: «Нам, майбутнім філологам, було надзвичайно корисно послухати про культуру мови в українському суспільстві та сформувати власний стиль мовлення, правильний і водночас сучасний. Зустріч була інформативною, цікавою, веселою та затишною. Найбільше запам’яталася атмосфера невимушеності, а час пролетів непомітно. Було б чудово, якби якомога більше студентів мали можливість відвідувати такі зустрічі».

Заступниця директора наукової бібліотеки ДНУ
Людмила Лучка,
провідний спеціаліст Центру історії
та розвитку української мови
Олена Гурко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram