Версія для друку

ДНУ і Західночеський університет працюватимуть за програмами академічної мобільності

Представники Західночеського університету м. Пльзень обговорили із проректорами і деканами нашого університету умови для відкриття програми двох дипломів, перспективні напрями наукових обмінів та презентували студентам освітні можливості свого університету.

Західночеський університет у ДНУ представляли завідувач кафедри промислового машинобудування та менеджменту Міхаль Шімон, відповідальна за співпрацю з компаніями Лінда Кінцбергерова та координатор освітніх і наукових проектів Костянтин Новіков. Чеські колеги наголосили, що університет відомий сталими зв’язками із підприємствами Czech Power Company ČEZ, Skoda, DAIKINI, що дає ґрунтовну підготовку за спеціальностями із машинобудування. Цим обумовлений і вибір ДНУ як партнера. Представляючи гостям ДНУ, перший проректор Олег Дробахін зазначив, що наш класичний університет має потужні інженерні наукові школи не тільки в ракетно-космічній галузі, а й промислового машинобудування, телекомунікацій тощо.

Так, декан механіко-математичного факультету Олександр Хамініч, презентуючи наукові досягнення та освітні програми з математики і механіки, розповів про 100-літні традиції математичної освіти в ДНУ, потужну експериментальну базу й про прикладний характер сучасних досліджень. Завідувач кафедри технології виробництва літальних апаратів Анатолій Санін наголосив, що наш університет із 1998 року співпрацює із закладами вищої освіти Чехії і Словаччини, і на фізико-технічному факультеті, як і в Західночеському університеті, одним із пріоритетів є тісна співпраця із виробничниками галузевих підприємств, зокрема із ВО «Південний машинобудівний завод ім. О. Макарова» та ДКБ «Південне» ім. М. Янгеля, а до традиційних ракетно-космічних напрямів наукових досліджень і освітніх програм на фізтесі додалися сучасні: композиційні матеріали, порошкова металургія, неруйнівні методи контролю, телеметрія, телекомунікації, нетрадиційна енергетика.

Михайло Дергачов, в.о. декана факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, розповів про фундаментальні наукові школи з теоретичної і прикладної фізики та окреслив коло наукових проблем і спектр прикладних матеріалів (діелектрики, функціональні кристали для оптоелектроніки, композиційні матеріали), що ними займаються учені факультету. Михайло Петрович особливо наголосив на успішній реалізації програми двох дипломів із польським ЗВО.

Широкі освітні можливості і досвід співпраці за програмами двох дипломів факультету економіки представив доцент кафедри туристичного бізнесу та гостинності В’ячеслав Сливенко.

Підсумовуючи короткі доповіді колег, перший проректор зауважив, що не тільки факультет прикладних наук, електротехнічний і машинобудівний факультети Західночеського університету, які представляли гості, знайдуть партнерів у ДНУ. Оглянувши перелік факультетів, Олег Олегович зазначив певну схожість інтересів. Таким чином, відповідальні особи обох університетів, детально вивчивши навчальні програми за спорідненими спеціальностями, розроблять програми для академічної мобільності студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та Західночеського університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram