Версія для друку

Кубок ректора-2019

У яскравому і творчому змаганні на Кубок ректора-2019 визначили кращий факультет Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Ним став факультет систем і засобів масової комунікації.

І ось їх на сцені 14 – молодих, усміхнених, талановитих команд факультетів. Вони заполонили не лише всю сцену, а й серця кожного присутнього. Дівчина з факультету економіки нервово перебирає волосся, хлопець з істфаку сильно стиснув кулаки – вони хвилюються, адже ось-ось стане відомо, хто ж отримає таку довгоочікувану і важкодоступну нагороду – Кубок ректора-2019. На сцені і в залі кожен затамував подих: «І переможцем стає…..стає….факультет…»

Цікаво дізнатися, хто переміг? Звісно ми скажемо, але спочатку перенесемося до Палацу студентів ДНУ о 16:00.

Зала переповнена, гамір стоїть неймовірний, вільних місць не знайти. На сцені тривають останні приготування: налаштовують світло та музику, готують останні декорації. Ось вийшов на сцену юнак, перевіряє мікрофони, все працює. Залою бігають студенти, когось шукають, із кимось перешіптуються. Ось пробігла дівчинка з мого факультету, вона теж сьогодні виступає. 16:01. Чути шалені крики учасників із-за лаштунків. Так команди набираються сміливості та бажають один одному успіхів. 16.03. У залі гасне світло, прожектори спрямовані на сцену. Виходять ведучі: красиві та усміхнені. «Ми раді вас вітати…» і далі по тексту. Звісно, я перебільшую, але ми пропустимо цю частину, аби відразу перейти до найцікавішого: виступів феєричних команд.

І ось на сцені вони, герої, які здобували Кубок ректора два роки поспіль, що навіть стали ходити легенди про непереможний хімічний факультет. Смішні жарти, запальні танці та самовпевнені погляди.

Далі на глядачів очікували: історія Стародавньої Греції від історичного факультету, воїни якого прийшли поборотися за Кубок; лірична історія від юридичного факультету, студенти якого створили цілу виставу про те, яку ж сторону в житті обрати: чорну чи білу.

Біолого-екологічний факультет вирішив кардинально підготуватися до заходу. Аби перемогти, студенти вирішили створити біологічну зброю, яка принесе їм перемогу. Чи спрацювало? Дізнаєтеся скоро!

Хто б міг подумати, що такі мужні чоловіки з факультету прикладної математики думають на дозвіллі про мистецтво. Ніхто? Проте саме ця команда вчить нас створювати шедеври. Чотири стихії, що бушують, підбурюють кров. Думаєте, це про суперництво команд? Аж ні, це виступ факультету економіки, студенти якого закликають берегти природу, жити з нею в мирі та злагоді. Ох і гарячі танці, і це не від того, що була там стихія вогню!

«Кохання підвладне кожному, хто докладе зусиль», – стверджують студенти фізико-технічного факультету. Факультет психології та спеціальної освіти закликає нас схаменутися та повернутися з віртуального життя в мобільних телефонах до реального.

У залі тільки-но й чути викрики назв факультетів, ніхто не може спокійно всидіти на місці: хтось кричить, тупотить ногами, аплодує, але погляди кожного прикуті до сцени, де вершиться історія.

Купи сміття, люди в протигазах, відсутність рослин та чистого повітря. Це страшні картини нашого майбутнього, якщо ми не прислухаємося до студентів факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства. Вони закликають зупинитися: не викидати сміття просто так, берегти довкілля та подумати про майбутнє. «Я є чи маю бути?» Такими питаннями переймаються учасники від факультету суспільних наук і міжнародних відносин. Підтримки у їхньому танці змушують затамувати подих, адже дівчина «літає» так граційно та легко, наче пір’їнка.

На сцені факультет фізики, електроніки та комп`ютерних систем. Мужні, сильні та гарні хлопці представляють свій реп про гуртожитки ДНУ. Сміливо, правдиво та відверто. Зала просто шаленіє, всі аплодують, підтримують команду, одразу підхоплюючи слова пісні, починають співати разом із вокалістами. Цю публіку важко тепер буде заспокоїти, нелегко буде команді, що буде виступати після.

Механіко-математичний факультет грає на сцені в азартні ігри. Проте ставки напрочуд великі – час кожного з нас, який є безцінним. Нас закликають цінувати кожну мить, жити тут і зараз.

Наймолодший факультет нашого університету – медичних технологій діагностики та реабілітації запалював драйвовими танцями, гарними дівчатами та мускулистими хлопцями. І нарешті останній виступ. Факультет систем і засобів масової комунікації, студенти якого допомагають зробити кожному з нас такий нелегкий вибір: який факультет обрати, який із 14 найкращий. І знаєте, якою буде відповідь? Ніколи не вгадаєте. Усі вони найкращі, бо належать до найкращого Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Зала підхоплює вираз та вибухає оваціями.

Усі команди виступили, журі пішли радитися, на сцені виступають талановиті студенти: танцюють, співають, знову і знову, та кожному вже кортить дізнатися, хто ж переміг.

Ось вони 14 команд на сцені. Номінації за найкращі вокал, танець тощо вручені. Настав момент, якого чекали всі. Кожен вболіває за команду свого факультету, шепочучи назву, аби почути все, що коїться на сцені.

Хто ж вони призери цьогорічного Кубку ректора? Інтрига.

Приз глядацьких симпатій – факультет фізики, електроніки та комп'ютерних систем.

ІІІ місце – біолого-екологічний факультет (все ж допомогла зброя, варто і собі попросити, аби скласти сесію на відмінно) та факультет суспільних наук і міжнародних відносин.

ІІ місце – факультет економіки.

І місце – довгоочікуваний і такий бажаний Кубок ректора здобуває…. факультет систем і засобів масової комунікації.

Оплески, обійми, сльози радості. Вони боролися і вибороли нагороду в чесному поєдинку!

Вітають переможців – це заслужена перемога! Оплески не стихають ще довго. Перемога. Кубок у руках голови студради факультету, в очах якого радість та трішки шаленства. Так тримати!

Хто засмутився чи не згоден із думкою журі, у вас є можливість довести, на що ви здатні, наступного року. Не спати вдень і вночі, тяжко працювати над виступом і теж отримати Кубок ректора-2020!

Студентка ФСЗМК
Ганна Лук’янченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram