Версія для друку

Студенти-волонтери проти булінгу

«Превенції щодо булінгу у шкільному середовищі» – такою була тема чергового заняття у Школі волонтерів Центру соціальних ініціатив і волонтерства Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, яке пройшло 13 листопада.

Спікером заходу стала відомий у Дніпрі психолог, випускниця нашого університету Ірина Дирявка. Пані Ірина визначила основні теоретичні аспекти дослідження явища булінгу в українському суспільстві та разом зі студентами-волонтерами І курсу спеціальностей «Психологія» та «Спеціальна освіта» розглянула ознаки і причини появи булінгу, проаналізувала конкретні життєві ситуації та віднайшла способи попередження неадекватних дій агресивних підлітків.

Майбутніх психологів і педагогів зворушила ця тема. Дар’я Філіпецька та Анастасія Добронравова з групи ДК-19-2 переймалися проблемою частої агресивної поведінки дітей і молоді та байдужості батьків і дорослих до життя школярів. А Софія Юшко і Микита Фещенко з групи ДС-19-2 досліджували позитивну та негативну роль ґаджетів у житті школярів.

Згодом були практичні вправи на згрупованість колективу, емпатію та милосердя, толерантність і довіру. Наша гостя Ірина Дирявка вдало мотивувала волонтерів до участі в обговоренні цієї проблеми та в практичній частині заняття. Студенти і викладачі, присутні на тренінгу, залишилися вдячні психологу за цікаві інтерактивні форми роботи! Наостанок тренер запросила студентів і викладачів ДНУ на Фестиваль психологічних ігор «Зигзаг удачі», який відбудеться 30 листопада за адресою: вул. А Фабра, 4.

Психолог Ірина Дирявка гостюватиме у волонтерському центрі ДНУ (пр. Яворницького, 35/46) і наступної середи о 14:00 із темою «Використання метафоричних карт у роботі з підлітками й молоддю». Запрошуємо усіх бажаючих на заняття у Школі волонтерів!

Зоя Бондаренко,
доцент, керівник
Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram