Версія для друку

Майбутні журналісти в гостях у Noosphere

13 листопада студенти факультету систем і засобів масової комунікації відвідали міжнародну практичну конференцію «Передові технології та протидія радіаційним, хімічним, біологічним загрозам: організація заходів безпеки, протидії та реагування на надзвичайні події на сході України». Захід відбувся в Інжиніринговій школі Nооsphere, що діє на базі ДНУ.

Першу лекцію розпочав Дмитро Подворчанський, головний проджект-менеджер My Pol System. Він розповів про новий мобільний додаток My Pol, метою якого є полегшення спілкування між поліцією та населенням. За його словами, зв’язок із правозахисними органами був значною проблемою для людей із обмеженими можливостями. На сьогоднішній день за допомогою цього додатку фіксується до 15% порушень, із яких лише 1% хибні. «Аналогові проекти існують і в інших країнах. Наприклад, Dubai Police. Але його можна використовувати лише в Дубаї. Схожий додаток є й у Сінгапурі. Там проблема в іншому – e них по суті немає порушень. Особисто для мене неприємним досвідом став виклик поліції у Парижі. У відповідь на мій дзвінок пролунала фраза: «Sorry, we don’t speak English». І це майже в серці Європи. З додатком My Pol людина може їхати до іншої країни, не хвилюючись, що вона не знає її географії чи мови», – підсумував Дмитро Подворчанський.

Не менш цікавою була лекція Олександра Ведмедя «Використання даних безпілотних літальних апаратів для відображення та побудови 3D-моделей». Він розповів про переваги застосування дронів над інформацією, отриманою зі супутнику: «3-х вимірна модель місцевості будується автоматично. Ви отримуєте максимально якісні фотографії. Дрони виявляють відмінну точність у визначенні геокоординат. Їхня робота не залежить від того, як часто йдуть дощі чи з’являється туман. У той час як при підвищеній хмарності із супутника нічого неможливо побачити, крім цієї хмарності».

Олександр Ведмедь говорить про головні проблеми використання дронів. Завдання оператора, який ним керує, полягає не лише в пошуку важливої інформації. Він повинен зберегти дорогоцінний дрон. Він також додає, що БПЛА вже активно використовуються українськими снайперами. Крім військових, дронами цікавляться й аграрії. Нові технології дозволяють їм працювати більш ефективно.

Закінчився захід презентацією пристрою Wheel Keep. Цей пристрій вмонтовується у велосипед та за допомогою push-сповіщень повідомляє власника про крадіжку.

Студентка ФСЗМК
Ніколь Савченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram