Версія для друку

Інформаційна атака проти ректора ДНУ виявилася фейком

Останнім часом в інформаційному просторі була поширена неперевірена інформація, що громадська організація «Антикорупційне бюро та люстраційний комітет» надала до головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області заяву про скоєння кримінального злочину з корупційними ознаками адміністрацією Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та особисто його ректором М.В. Поляковим.

Керуючись частиною п‘ятою статті 62 Закону України «Про запобігання корупції», Антикорупційною програмою ДНУ та Положенням про уповноважену особу з питань запобігання та виявлення корупції, був направлений запит щодо підтвердження або спростування такої заяви.

6 листопада 2019 року університет отримав відповідь із Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, в якому йдеться:

«Відповідно до наявних обліків та відомостей інформаційно-телекомунікаційної системи “Інформаційний портал Національної поліції України”, звернення громадської організації «Антикорупційне бюро та люстраційний комітет» про скоєння кримінального злочину з корупційними ознаками адміністрацією Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та особисто його ректором М.В. Поляковим до чергової частини УОАЗОР або відділу документального забезпечення ГУНП в Дніпропетровській області не надходили».

Тож, чергова інформаційна атака проти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та особисто ректора Миколи Полякова виявилася фейком. Шкода, що журналісти кількох інформаційних ресурсів передрукували сумнівні пости із соціальних мереж, не отримавши підтвердження відповідних органів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram