Версія для друку

День доброти в університеті

15 листопада Центр гуманітарних проблем освіти та виховання молоді і рада студентів університету провели всеуніверситетську акцію «Твори Добро!» до Дня доброти.

На факультетах за сприяння соціального комітету ради студентів (голова комітету – Влада Турченко) були підготовлені плакати з цитатами видатних діячів культури і мистецтва, науковців, політиків та філософів різних країн і часів. Наприклад: «Щаслива людина та, яка дарує щастя багатьом людям» (Дені Дідро, французький філософ), «Ображаючи іншого, ти не турбуєшся про самого себе» (Леонардо да Вінчі, італійський художник епохи Відродження), «Якщо ти байдужий до страждань інших, ти не заслуговуєш на звання людини» (Сааді, перський поет), «Дійсна ознака, за якою можна впізнати мудреця, – терпимість» (Генрік Ібсен, норвезький драматург), «Привчи свій розум до сумніву, а серце до терпимості» (Георг Ліхтенберг, німецький учений і публіцист), «Жодна зла людина не буває щасливою» (Ювенал, римський поет).

Спікери зі студентського активу запросили всіх взяти участь в заході та разом поміркувати над актуальними питаннями: «Що таке добро і толерантність? Як пов’язані ці явища?», «Чи можна вижити в нашому суспільстві добрій людині?», «Що буде зі світом, коли зникне доброта?». Педагоги і студенти доповнили плакати своїми думками про добро, добрі справи й толерантність. Наприклад, до акції долучилися декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Ірина Попова, заступник декана з виховної роботи факультету психології та спеціальної освіти Зоя Бондаренко, заступник директора наукової бібліотеки Людмила Лучка.

Особливо цікавим і змістовним захід виявився на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства, факультеті суспільних наук і міжнародних відносин, історичному факультеті, факультеті прикладної математики, хімічному факультеті, факультеті медичних технологій діагностики та реабілітації, факультеті систем і засобів масової комунікації.

Всесвітній день доброти заснований 13 листопада 1998 року на Першій конференції Всесвітнього руху доброти в Токіо. Його ініціатором став японський волонтерський рух «За доброту». За задумом засновників, цей день є можливістю нагадати про важливість людяності, взаємодопомоги і співчуття в умовах нестачі спілкування і панування глобальних технологій. Свято спрямоване й на об’єднання націй, незважаючи на культурні бар’єри.

Сергій Ляпін,
старший лаборант Центру гуманітарних проблем
освіти та виховання молоді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram