Версія для друку

Моніторингова зустріч учасників проекту Erasmus +

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася моніторингова зустріч учасників міжнародного проекту Erasmus+ «Структуризація співпраці щодо аспірантських досліджень, навчання універсальних навичок та академічного письма на регіональному рівні України» з представниками Інституту вищої освіти НАПНУ та відділу міжнародних освітніх проектів головного управління міжнародного співробітництва директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОНУ, координаторами Національного Еразмус-офісу.

Координатори з відповідних інституцій-учасників презентували результати проекту, обговорювали навчальні матеріали і рекомендації, розроблені глобалізаційними проектними групами DocHub, презентували навчальний простір ДокХаб, фінансовий моніторинг проекту, обговорювали стратегії побудови сучасної освітньо-наукової програми підготовки доктора філософії, спілкувалися з університетськими командами проекту DocHub (представниками кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей, кафедри філософії, кафедри політології, кафедри органічної хімії), обговорювали результати моніторингу.

Координатори проекту із закладів вищої освіти Києва, Дніпра, Львова, Миколаєва, Харкова, зокрема, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Інституту фізики конденсованих систем НАНУ, Інституту хімії високомолекулярних сполук НАНУ, Інституту економіки та прогнозування НАНУ, Національного університету «Львівська політехніка», Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського та, звичайно, ДНУ звітували про стан роботи над проектними завданнями. Серед питань, що розглядалися: розробка відповідних європейським стандартам програм навчальних дисциплін для докторів філософії, впровадження їх у навчальний процес, проведення відповідних заходів, досягнуті результати та перспективи їх удосконалення.

Також йшлося про те, як і яким чином забезпечується якість упровадження проекту. Колеги з університетів-партнерів ділилися інформацією щодо модернізації освітніх програм та їх упровадження у навчання в ЗВО, демонстрували веб-сайти своїх інституцій, пов’язані з проектом. Окрім спілкування з виконавцями проекту, колеги з Національного Еразмус-офісу зустрілися з аспірантами та співробітниками ДНУ, а також викладачами інших закладів вищої освіти нашого міста, які в рамках завдання поширення ідей проекту так чи інакше залучилися до імплементації його результатів.

Перший проректор ДНУ, професор Олег Дробахін відзначив важливість впровадження ідей та результатів проекту для подальшого розвитку університету в контексті глобалізаційних процесів.

Т.в.о. завідувача кафедри іноземних мов
для гуманітарних спеціальностей,
доцент Олена Бесараб


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram