Версія для друку

Четверта влада: вплив, виклики, відповідальність…

12 листопада на факультеті систем і засобів масової комунікації ДНУ пройшла зустріч студентів та представників преси з журналістом Віталієм Портниковим.

Повна аудиторія, всі з нетерпінням поглядають на зачинені вхідні двері: ось-ось, і увійде він – легенда української журналістики, письменник і публіцист, автор аналітичних статей у багатьох виданнях України і не тільки – Віталій Портников. Кожен поглядає на годинник, стрілка наближається до призначеного часу, повільно відчиняються двері, аудиторією прокочується гул: «він.. нарешті..», та це лише студент запізнюється.

Спочатку виступив декан факультету систем і засобів масової комунікації Володимир Дмитрович Демченко, який був модератором зустрічі. Він представив слухачам оратора та навіть пожартував про те, як і він читав лекції Віталію в його студентські роки. Після цього слово перейшло до гостя.

Віталій говорив про місто Дніпро, в якому розпочав свою кар`єру, про початок навчання в університеті, про студентські роки, про початок плідної роботи на журналістському поприщі. Віталій звертався до всіх, але було відчуття, ніби він звертається особисто до кожного, як до рівного.

«Наша професія цікава тим, що завжди можна зробити якесь відкриття і сподіватися на розвиток!», – сказав Віталій про журналістику.

Він давав поради, як треба йти до своєї мети, як шукати власний стиль та як стати не просто успішним журналістом, а як отримати визнання, зберігши власну індивідуальність: «Репортер має бачити провідну ідею, найважливішого свідка, мати власні стиль та бачення…Не можна вважати успішною ту людину в нашій професії, роботи якої націлені на певну аудиторію. Треба вміти писати для всіх, навіть тих, хто не згоден з вашою думкою сьогодні».

Віталій зазначив, що журналіст – архітектор думок та дискусій. Це ми, журналісти, допомагаємо людям побачити об’єктивну картину сьогодення, вириваємо їх із буденності та змушуємо мислити.

Не оминули під час розмови і політичної ситуації. У цей час настала кульмінація зустрічі, адже торкнулися тих питань, які турбують кожного: нова влада та її дії. Але викладачі та студенти університету більше б хотіли почути про творчий шлях Віталія. Студентка третього курсу Катерина та викладач кафедри видавничої справи зійшлися на думці: «Зустріч незвичайна, було цікаво слухати лекцію, та було забагато політики. Хотілося більше почути про те, як Віталій згадує свої роки в університеті, про те, як він досягнув таких висот».

Після зустрічі лунали оплески та слова вдячності, а це означає, що присутні були задоволені. Побільше би студентам ось таких лекцій, які б допомогли поглянути на майбутню професію оком професіонала та просто талановитої людини.

Прийміть, Віталію, від студентів та викладачів факультету слова подяки та найщиріші побажання, адже «ми всі однієї групи крові»!

Анна Лук’янченко, студентка факультету
систем і засобів масової комунікації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram