Версія для друку

ФСЗМК святкує день народження

Подейкують, що день народження – сумне свято. Принаймні так співав Ігор Ніколаєв ще у 90-их. А саме у той час і відбулась значуща подія для всього медіапростору нашого регіону – заснування в класичному університеті факультету систем і засобів масової комунікації.

1996 рік – це не тільки дата народження факультету, але й тема, яку обрали студенти для святкування 23-річчя. Костюми, декорації, музика та сленг переносили глядачів у той час, а дещо студенти й домислили про створення рідного ФСЗМК. Кожен курс презентував свої подарунки до дня народження: пісні, танці, театральні сценки та навіть полотно з абревіатурою факультету, яке було намальовано на сцені Палацу культури студентів за лічені хвилини. Але особлива увага була сконцентрована на цьогорічних першокурсниках. Це їх перший, але такий відповідальний університетський захід та перші кроки на студентській сцені.

«Найбільше мені запам'ятався момент виходу на сцену ПКС. Тоді, затамувавши подих, ми дивилися один на одного, і відчувалося, що кожен із нас знаходиться на своєму місці, всі пазли склалися: стало зрозумілим, що репетиції та сили, які ми і наші куратори вклали у номер виявилися не даремними. Особисто я отримала величезне задоволення від нашої командної роботи», – ділиться емоціями першокурсниця Даша Стоєва.

Студентка третього курсу Ліза Бельмас погоджується з думкою про важливість заходу: «Такий симбіоз абсолютно різних талановитих людей на одній сцені заслуговує на те, щоб бути почутим і побаченим. Є надія, що святкові вечори знову стануть традицією, будуть невід'ємною частиною кожного нового вражаючого року життя ФСЗМК, а сміх і посмішки стануть для всіх нас станом перманентним».

«Для мене ФСЗМК – це родина! Це найцікавіші пари та справжні друзі. Це творчі завдання і тепла атмосфера. Я впевнений, що це найкращий час, за яким буду потім сумувати. Але зараз не час для смутку, зараз ми маємо брати максимум, бо тут його отримати легко», – впевнений студент другого курсу Антон Марінюк.

А який день народження без батьків? Головними глядачами та ідейними натхненниками були любі викладачі. Як і годиться, розв'язка історії та останнє слово – за «батьком», деканом факультету Володимиром Дмитровичем Демченком: «Наші студенти у всіх ЗМІ: куди б ви не прийшли – на телебачення, в газету, в прес-центр, у видавництво – вас зустрінуть випускники нашого факультету. І не тільки в Україні, а й у Німеччині, Франції та інших країнах. Я дивлюся на вас, першокурсників, і думаю: а чи зміг би я так само вийти на сцену, танцювати, співати. Ні, не зміг би. Ви активніші, талановитіші. І я цьому радий!»

Приємно те, що історії факультету та студентів не закінчується на отриманні диплому. Місце, де медіамолодь регіону отримала знання та майбутнє працевлаштування, не залишається спогадом. Воно продовжує збирати навколо себе вже справжніх фахівців у галузі ЗМІ, тож до привітання ФСЗМК приєдналися випускники: Юлія Клименко, Ольга Ховрич, Олена Ягубець та інші. А репортаж Мирослави Жулінської, журналістки телеканалу ДніпроTV пропонуємо подивитися прямо зараз: https://youtu.be/R6tyKU40XnA

Голова прес-служби ради студентів ДНУ
Олександра Ткач


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram