Версія для друку

Студенти-економісти вшанували пам’ять воїнів-визволителів

Багатим є останній тиждень жовтня на видатні дати. На думку студентів-економістів ДНУ, головними з них є 25 та 28 дні місяця – дати визволення міста Дніпро та України від німецько-фашистських загарбників у часи Другої світової війни.

З 1943 року, коли відбулися ці визначні події, змінилося не одне покоління, але й дотепер студентська молодь вшановує пам’ять воїнів-визволителів, багато з яких у ті часи були їхніми однолітками. Саме це спадає на думку студентам факультету економіки кожного разу, коли вони покладають квіти до пам’ятників тим, хто віддав життя за свободу та єдність рідної країни.

А таких пам’ятних місць у Дніпрі чимало. Це і пам’ятник воїнам 152-ї стрілецької дивізії у Новокодацькому районі, і монумент Слави на проспекті Д. Яворницького, і пам’ятник загиблим студентам у парку ім. Т. Шевченка, і пам’ятний знак біля бібліотеки ДНУ та інші. Але неважливо, в якій частині міста або на території якого навчального закладу розташовані такі меморіали. Адже така нелегка перемога була одна на всіх.

Саме таке розуміння єдності супроводжувало студентів факультету економіки у ці дні, саме таке розуміння єдності є рушійною силою їхнього щодення.

Пам’ятаймо подвиг визволителів міста, дякуймо за мир і свободу, які вони здобули для наступних поколінь ціною свого життя.

Факультет економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram