Версія для друку

Міністр освіти і науки Ганна Новосад відвідала експозицію ДНУ

Уже четвертий рік поспіль ДНУ бере участь у фестивалі науки, техніки і сучасних технологій Interpipe TechFest. Під час роботи Open-air-лекторію на фестивалі завітала Міністр освіти та науки України Ганна Новосад, яка розповіла про пріоритети технічної освіти в Україні, про майбутнє української освіти, а також відповіла на запитання глядачів.

Повернути інженерію, науку і сучасні технології на порядок денний українського суспільства; стимулювати інтерес до техніки, технологій і природничих наук; підвищити значимість і престиж інженерії як роду занять; сприяти вибору інженерних, технічних і природничих спеціальностей молоддю для отримання освіти – такою була мета цьогорічного заходу.

Наш університет гідно представляли біолого-екологічний факультет, хімічний, фізико-технічний, медичних технологій діагностики та реабілітації, економіки та НДІ енергетики. Так, співробітники біолого-екологічний факультету представили сучасне потужне обладнання для мікроскопіювання. На прикладі гістологічних препаратів відвідувачі могли дослідити ядро клітини, побачити культури мікроорганізмів – різних бактерій, які найчастіше зустрічаються в побуті, опанувати принципи визначення енцефалограми. На виставці було представлено експонат «Готель для комах» – екологічне рішення підвищення різноманіття корисних комах.

Фізико-технічний факультет запропонував для огляду 3D-принтер, функціонуючий прототип шестиосьового робота-маніпулятора, моделі безпілотного літального апарату типу «літаюче крило».

Маленькі відвідувачі із задоволенням брали участь у майстер-класі із виготовлення зразків молекулярної кулінарії, який влаштували студенти хімічного факультету. Науковці науково-дослідної лабораторії хімічного факультету створили справжню хімічну лабораторію просто неба і провели масштабний хімічний дослід, використавши карбід і воду, запустили в небо три 200-літрові металеві діжки. Так було продемонстровано принцип роботи реактивного двигуна.

Співробітники факультету медичних технологій діагностики та реабілітації разом із відвідувачами досліджували частоту серцевих скорочень та сатурації за допомогою пульсоксиметра, а також вивчали показники організму людини, використовуючи динамометр підлоговий.

Студенти факультету економіки презентували можливості системи OFFICE 365 для навчання економічним дисциплінам та ділову настільну економічну гру «Дніпрополія».

Науково-дослідний інститут енергетики представив макет енергоактивного огородження, геліопрофілі, сонячний колектор з об’ємним теплопоглинанням.

Частиною фестивалю була виставка сучасної інженерії та технологій, лекторій у форматі «просто про складне», змагання з технічних дисциплін, майстер-класи для відвідувачів. Цього року Interpipe TechFest зібрав понад 120 організацій – учасників виставки, близько 200 учасників змагань та 40 українських і міжнародних експертів.

Interpipe TechFest – це найбільший технічний і науково-популярний фестиваль в Україні.

Відділ науково-технічної інформації
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram