Версія для друку

Команда ДНУ перемогла у локальному етапі міжнародного космічного хакатону

19-20 жовтня на базі Інжинірингової школи при Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшов локальний етап міжнародного конкурсу NASA SpaceAppsChallenge. Майже 200 любителів космосу із Києва, Запоріжжя, Житомира, Кам’янського, Львова, Харкова прибули до Дніпра.

28 команд презентували власні найсміливіші ідеї такого тематичного спрямування: «Океани Землі», «Наш Місяць», «Планети поруч і далеко», «До зірок», «Жити в нашому світі». У цьому конкурсі космічних інновацій взяли участь студенти факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, фізико-технічного факультету, факультету прикладної математики та біолого-екологічного факультету ДНУ. Десятеро менторів допомагали учасникам допрацювати і технічно обґрунтувати ідеї, серед них – доценти фізико-технічного факультету Іван Карпович, Олена Карпович, Світлана Клименко, доцент кафедри технології виробництва, керівник космічної лабораторії NoosphereEngineeringSchool Олексій Кулик та доцент кафедри математичного забезпечення ЕОМ Тетяна Булана. До складу експертних радників також увійшли кандидати технічних наук і профільних кафедр ДНУ, практикуючі аналітики у сфері великих даних і представники команд, які вже перемагали у подібних конкурсах в Україні.

Учасників хакатону привітав перший проректор ДНУ, професор Олег Дробахін. Він розповів про сучасні перспективи розвитку космічної галузі та побажав успіхів юним дослідникам.

Космічний інтелектуальний 48-годинний марафон NASA SpaceAppsChallenge проходить з 2012 року в понад 200 містах світу й збирає тисячі інноваторів, дизайнерів, інженерів і аналітиків. У Дніпрі цей захід вже третій рік поспіль організовує громадська організація «Асоціація Ноосфера». Інжинірингова школа при ДНУ, яка цього року гостинно зібрала учасників конкурсу, є одним із соціальних проектів «Асоціації Ноосфера», де в лабораторіях інженери-ентузіасти можуть безкоштовно займатися прототипуванням та отримувати консультаційну допомогу, необхідну для розвитку власного стартапу.

Локальне журі на чолі із засновником Асоціації Noosphere та NoosphereEngineeringSchool Михайлом Рябоконем визначило два проекти, які змагатимуться за місце у фіналі міжнародного етапу конкурсу через кілька тижнів після хакатону. Це проекти команд SDGS із ДНУ ім. О. Гончара та KISS із НТУУ «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського». До складу команди SDGS увійшли студенти факультету прикладної математики Олександр Луньов, Андрій Соломенний та Наталя Михальчук, студент факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Михайло Фурсін та випускниця Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю при ДНУ, нині студентка Університету прикладних наук Лахті (Фінляндія) Марина Кисельова. До 27 жовтня команди-переможці локального етапу повинні створити відеоролик про свій проект та викласти його на інтернет-ресурс NASA. Зазначимо, що проголосувати за проект може будь-хто з будь-якого куточку світу. Переможці конкурсу, яких визначать на початку 2020 року, отримають запрошення на запуск ракети на космодромі США.

Приєднуйтесь до голосувань за проект команди ДНУ!

За матеріалами ГО «Асоціація Ноосфера»
Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua,
фото Юрія Ткачова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram