Версія для друку

Об’єктове тренування з пожежної безпеки

У Коледжі економіки та бізнесу Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара провели об’єктове тренування з відпрацювання дій на випадок пожежі та вибухонебезпеки.

За гуркотом вибухів воєнних і політичних баталій та депресивними хвилями економічних негараздів в Україні не можна забувати про реальні небезпеки, нехтувати безцінним досвідом цілих поколінь, ігнорувати заходи підвищення рівня безпеки людей. Це добре розуміють у Коледжі економіки та бізнесу Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Тому колектив коледжу своєчасно реагує на виклики і ризики реального життя.

Зокрема, там нещодавно провели об’єктове тренування за темою «Дії персоналу об’єкта при виникненні пожежі в приміщенні та проведення евакуації людей, документів і майна». Це тренування є ефективною формою практичної підготовки учасників освітнього процесу до дій у надзвичайних ситуаціях. У ньому були залучені всі співробітники та студенти коледжу.

Своєчасно були відпрацьовані всі документи, що регламентують дії в подібних ситуаціях. Так, згідно з вимогами нормативних документів, перевірено зберігання матеріального резерву та стан засобів радіаційно-хімічного захисту і засобів пожежогасіння. Проведено перевірку функціонування об’єктової системи оповіщення та організації порядку доведення до персоналу інформації про загрозу й виникнення надзвичайної ситуації.

Особливу увагу приділили саме організації заходів щодо забезпечення пожежної безпеки та вибухобезпеки. Створена на тренуванні обстановка відповідала характеру діяльності та розташування коледжу.

Для відпрацювання теми фахівцями кафедри безпеки життєдіяльності ДНУ заздалегідь розроблялися завдання на проведення тренування та перелік інструктажів. Усі інструктажі та завдання, включаючи оповіщення, імітацію виникнення пожежі, проведення евакуації, надання першої медичної допомоги постраждалим та інші, використовувалися під час тренування.

Найперше, було забезпечено взаємодію з органами управління і силами, визначеними для проведення спільних заходів із ліквідації надзвичайної ситуації. Безпосереднє керівництво здійснювалось директором коледжу Тетяною Мельник. Так, своєчасно визначалися і ставилися завдання формуванням цивільного захисту, заслуховувалися рішення керівників формувань ЦЗ, оцінювалися їхні дії, підбивалися підсумки під час кожного етапу та на загальному розборі.

Пізніше роз’яснювальна робота та заняття проводилися зі студентами-мешканцями гуртожитку. У вирішенні усіх адміністративних питань з організації заняття з безпеки життєдіяльності y гуртожитку надав допомогу директор студмістечка ДНУ, доцент Євгеній Сніда. Під час об’єктового тренування з цивільного захисту керівний склад, працівники та студенти коледжу набули необхідних навичок щодо дій при виникненні пожежі та інших надзвичайних ситуаціях. Учасники тренування упевнилися, що про їхню безпеку дбають, і це позитивно позначилося на їхньому психологічному стані.

Адже у наші дні йдеться про потребу переходу до безпечного суспільства з надійною системою стосунків. Сучасна людина має володіти навичками безпечної життєдіяльності, і цьому сприяло наше успішно проведене об’єктове тренування.

Викладач курсу «Безпека життєдіяльності»
Володимир Романенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram