Версія для друку

Психологічний практикум для майбутніх лікарів і соціальних працівників

15 жовтня у великому конференц-залі четвертого корпусу ДНУ, де розташований факультет медичних технологій діагностики та реабілітації, відбулася зустріч-практикум із психологом і психотерапевтом Максимом Марковим.

Викладачі, студенти факультету – майбутні лікарі й соціальні працівники, а також всі, хто цікавиться налаштуванням психологічного клімату в різних соціальних групах, почули багато цікавого про те, як влаштована людська психіка. Пропонована автором трирівнева модель підсвідомого виводить на розуміння людських можливостей і обмежень, концепції життєвого сценарію, засвоєння соціальних ролей та їхнього гармонійного поєднання.

Підхід Максима Маркова дозволяє по-іншому поглянути на те, що нас спонукає до прийняття життєво важливих рішень: «від розуму можна хотіти чого завгодно, але якщо немає підсвідомої установки, то бажання так і залишаться мрією». Шукаючи особистого щастя й благополуччя, люди часто плекають ілюзію, що щастя можливе, але колись «потім», міцно тримаються за звичне – таке постійне і стабільне, й стороняться нового. Ми здатні отримувати вторинні вигоди від власних невдач, жаліючи себе і скаржачись на світ.

Питання, які ставили лекторові, торкалися різних аспектів людського буття і міжособистісних стосунків. Присутні розмірковували над тим, чи справді події нашого життя є передбачуваними і чим саме це більшою мірою обумовлене; як вийти із замкненого кола неефективної життєвої програми; в чому особливості жіночої і чоловічої психіки; як, зберігаючи власну ідентичність, вдало поєднувати, здавалося б, несумісні соціальні ролі.

Відповіді фахівця, з одного боку, є поштовхом до подальших філософських роздумів про загадки людської душі, а з іншого – до пошуку практичних рішень повсякденних проблем.

Максим Марков є відомим експертом із питань міжособистісних стосунків, розробником соціальних моделей, фахівцем із контактів із закритими соціальними групами і міжрангових переговорів. Коло напрямків його психотерапевтичної роботи є доволі широким і охоплює практично всі сфери людських відносин. Саме тому й публічні виступи, й публікації, й сама особистість Максима Маркова вже більше 10 років привертає увагу чисельної аудиторії.

Факультет медичних технологій діагностики та реабілітації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram