Версія для друку

День науки у ботанічному саду ДНУ

6 жовтня ДНУ гостинно зібрав дніпрян у ботанічному саду на Дні науки. 14 факультетів університету запрошували відвідувачів долучитися до наукових експериментів, взяти учать у квестах, розв’язати цікаві завдання, провести хімічні та біологічні досліди.

«Дніпряни на Дні науки у ботсаду мають змогу познайомитися з усіма факультетами та одночасно помилуватися рідкісною колекцією рослин з усіх куточків Північної півкулі», – розповів перший проректор ДНУ, доктор фізико-математичних наук, професор Олег Дробахін.

Головними гостями свята були діти, від дошколяриків до абітурієнтів – всі знайомилися з наукою. Хлопці розглядали скриньку слідчого та ракети, дівчата милувалися картинами та готували молекулярні шедеври, а батькам було цікаво написати бізнес-план.

«Подібні інтерактивні заходи розширюють горизонти української науки. Люди приходять сім’ями, аби долучитися до процесу пізнання разом з викладачами та студентами ДНУ», – поділився враженнями проректор з наукової роботи, доктор хімічних наук, професор Сергій Оковитий.

Таких цікавих профорієнтаційних заходів не проводить жодний університет міста. Окрім масштабної презентаційної роботи кожного факультету, хочеться сказати декілька слів про дух згуртованості, який панував протягом усього дня. Різні факультети комунікували між собою, студенти з викладачами, абітурієнти зі студентами, незнайомі люди, які стали гостями одного заходу, відчували себе рідними.

Студенти факультету систем
і засобів масової комунікації
Олександра Ткач, Микита Шмалько,
Антон Маринюк, Ганна Кравчук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram