Версія для друку

Особливий подарунок для особливих викладачів

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара урочисто відзначили День працівників освіти України. З нагоди професійного свята спеціальними подяками були нагороджені 14 кращих співробітників університету.

Перші вихідні жовтня завжди приносять свято для освітян. Не оминули цю радісну подію і студенти нашого університету. Вперше за ініціативою ради студентів у Палаці ДНУ 4 жовтня був проведений концерт «Молодь заради майбутнього». Голови студентських рад факультетів написали слова вдячності своїм викладачам та об’єднали їх у музично-хореографічні композиції за участю містерів та міс ДНУ, народної студії сучасного вокалу «Мрія», танцспортклубу «Ритм», театру танцю «La vie», ансамблю скрипалів «Овація». Студенти ретельно готувалися, підбирали репертуар, виписуючи кожну репліку, яка мала лунати зі сцени. Їм потрібно було знайти слова, притаманні кожному із 14 факультетів. І глядачі дуже тепло сприйняли ці виходи студентських лідерів. Адже головним для молоді було не лише зробити приємне своїм викладачам, а й вкотре нагадати, наскільки важлива є їхня професія, висловити щиру вдячність за натхненну діяльність. «Усі ми маємо традицію відзначати просто День учителя. Але ж не тільки у школі, а й тут в університеті працюють стільки чудових педагогів – майстрів своєї справи, які заслуговують на особливу повагу, бо, по суті, створюють майбутніх нас. Тож за покликом наших активних і найталановитіших студентів ми вирішили започаткувати в університеті нову традицію – за допомогою творчих студентських сил у професійне свято вітати всіх викладачів і працівників університету. І якщо відзначення у такому форматі стане популярним, то наступного року ми запросимо до нас освітян з усього міста», – розповіла організаторка, кураторка студентських заходів у Палаці студентів ДНУ Ганна Пархоменко.

Найперше зі сцени Палацу від щирих студентських сердець пролунали десятки подяк. За те, що для любі наставники завжди знаходяться на одній хвилі зі своїми вихованцями, створюючи для них неповторну, майже родинну атмосферу. За те, що не просто навчають, а надихають жити. Щодня передають студентам усе найцікавіше зі світу науки, виховуючи з них справжніх професіоналів.

Та просто сказати «спасибі» людям, які своєю натхненною працею рухають механізм студентського життя, було би замало. Ні, вони варті особливого подарунку! Масштабна розважальна шоу-програма здивувала педагогів потужними вокальними й яскравими танцювальними номерами. А ще оригінальним неоновим шоу, з яким наші студенти перемогли на ювілейному міському міжвузівському фестивалі «Студентська весна-2019».

Окрасою свята став унікальний молодіжний колектив – стипендіат Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» – камерний дівочий хор Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені М.В. Лисенка (під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри хорового диригування Юлія Пучко-Колесник). У ньому співають дівчата віком від 9 до 18 років, які в майбутньому здобувають професію диригента хору. Колектив представляє Україну на кращих концертних майданчиках світу і є переможцем уже понад 20-ти хорових конкурсів у 10 країнах світу. Так, у 2015 році в рамках проекту Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» «З Україною в серці» мав честь виступати із сольним концертом у штаб-квартирі ЮНЕСКО; в 2016 році – після гран-прі на конкурсі Eterna Roma у Римі на службі разом із Папою Франциском співав у Соборі Святого Петра у Ватикані. В 2017 році – здобув золото в усіх 3-х номінаціях Всесвітнього хорового конкурсу «Гран-прі націй» в Німеччині (духовна музика, кращий молодіжний хор та етнічна музика). Ця перемога принесла тоді Україні ІІ місце у Світовому рейтингу хорів і І місце у світі в категорії «Духовна музика». Ця зірка мистецтва завітала до нас за підтримки благодійного Президентського фонду «Україна» Леоніда Кучми.

Розчулені проникливим виступом викладачі у залі навіть не здогадувалися про наступний сюрприз! Ним стало вручення 14 кращим співробітникам спеціальних грамот від Фонду «Україна». Зокрема, їх отримали: декани Олена Кисельова, Олександр Токовенко, Ірина Попова, Тетяна Гринько, Сергій Світленко; викладачі Олександра Гонюк і Сергій Шевцов; співробітники різних підрозділів та Палацу студентів ДНУ: Василь Сергєєв, Тетяна Коновал, Алла Бахметьєва, Алла Маякова, Ксенія Тимошенко, Лариса Гурій і Наталя Пузерей. Слова привітання на честь достойників в урочисту мить пролунали від директора Палацу Оксани Рудковської та проректора з наукової роботи Сергія Оковитого. Сергій Іванович побажав колегам і надалі залишатися моральним, духовним та інтелектуальним камертоном для всіх студентів університету.

Наснаги вам, терпіння і творчого довголіття, шановні освітяни! Спільною працею творіть майбутнє нашої держави!

Палац студентів,
інформаційно-аналітичне агентство ДНУ ім. О.Гончара
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram