Версія для друку

«Медичний корпус» провів корисний тренінг для студентів факультету економіки

На факультеті економіки ДНУ відбулася зустріч представників «Медичного корпусу» Дніпра зі студентами 2-го, 3-го та 4-го курсів кафедри фінансів, банківської справи та страхування.

Тренінг розпочали розповіддю про базові принципи надання допомоги, познайомилися з правилами поведінки у надзвичайних ситуаціях та військових діях. У повсякденному житті можуть траплятися різні ситуації, й інколи під’їзд «швидкої» обмежений, тому важливо надати постраждалому першу допомогу та евакуювати до карети швидкої допомоги. Студенти з цікавістю слухали теоретичну частину та ставили запитання.

Під час відпрацювання практичної частини учасники тренінгу засвоювали, як зупиняти кровотечу за допомогою джгутів та турнікетів. Студенти навчилися, як правильно викликати «швидку», як розпізнати інфаркт або інсульт, згадали, як діяти при опіках і удавленнях та навчилися перевертати людину в бокове стабільне положення.

Учасники тренінгу розібрали, як працювати з автоматичним дефібрилятором та як діяти у невідкладних станах, спробували на манекені проводити серцево-легеневу реанімацію.

Упродовж тренінгу хлопці та дівчата набули практичного досвіду з надання першої допомоги. У майбутньому вони не розгубляться в стресовій ситуації.

Тренінг закінчився оплесками слухачів та подякою тим, хто на волонтерських засадах допомагає мешканцям Дніпра почуватися безпечно.

Для довідки. Організацію «Медичний корпус» створено у квітні 2018 року, її позиціонують, як аналог Червоного Хреста. Вона надає захист та допомогу постраждалим у військових конфліктах і внутрішніх заворушеннях. «Медичний корпус» наразі тільки формується, представники організації – це діючі співробітники медичних закладів, які спираються на воєнний досвід у зоні бойових дій.

Доцент кафедри фінансів,
банківської справи та страхування
Наталя Куряча


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram