Версія для друку

«Полемічні діалоги»: Чи працює ринкова економіка?

24 вересня у науковій бібліотеці Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася третя зустріч в інтелектуальній вітальні «Полемічні діалоги» на тему «Чи працює ринкова економіка?» До обговорення викладеного спікером заходу матеріалу, доцентом факультету економіки Наталії Краснікової долучилися студенти І-го курсу кафедри міжнародної економіки і світових фінансів.

У вітальному слові заступник директора наукової бібліотеки Людмила Лучка звернула увагу на завдання та функції сучасної університетської бібліотеки, а саме розвиток книжкових зібрань, електронні послуги та користування світовими базами даних. Людмила Миколаївна наголосила, що мета заходу полягає у жвавому обговоренні, полемічних діалогах та створенні атмосфери неформального спілкування викладач-студент.

Науковий консультант вітальні, декан історичного факультету, професор Сергій Світленко обґрунтував актуальність теми ринкової економіки сьогодні. За його словами, ці питання є важливими в практичному сенсі для кожного з присутніх, а також – у теоретичному плані та стосовно комерціалізації національної освіти і науки України.

Спікер зустрічі Наталя Краснікова творчо підійшла до викладу матеріалу, використовуючи магнітно-маркерну дошку та діалоги у форматі «питання-відповідь-питання». Така форма викликала інтерес у студентів і мала цікаві результати. Головне: діалог відбувся! Студенти висловлювали власні погляди на ринкову та планову економіки. Викладач розглянула різні аспекти економічного розвитку України та світу.

До заходу співробітники бібліотеки підготували тематичну виставку підручників та наукових праць останніх років. Напередодні професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек – від Наталії Олександрівни пролунали слова подяки бібліотечним працівникам за підтримку та вагому роль у навчально-виховному процесі.

Цікавий захід закінчився екскурсією для учасників вітальні.

Заступник директора наукової бібліотеки
Людмила Лучка


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram