Версія для друку

Наукова бібліотека ДНУ на Дні міста

14 вересня наше місто Дніпро святкувало свій 243-й День народження. Цікавих локацій було дуже багато. Наукова бібліотека Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара була представлена у Сквері Героїв, де проходила восьма зустріч презентації-бенефіс «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення».

Кожного року бібліотеки області збираються для привернення уваги мешканців міста до їхніх сучасних можливостей, унікальних фондів, інноваційних послуг, які вони надають місцевим громадам. Візитною карткою наукової бібліотеки ДНУ цього року стали бібліографічні видання (покажчики, путівник) та наукові дослідження співробітників Є.М. Самінського, С.В. Кубишкіної та Л.М. Лучки. Протягом заходу відбувався обмін досвідом, жваве спілкування з колегами, траплялися несподівані зустрічі. Для пересічних громадян провели краєзнавчі та літературні конкурси «Країна на блакитному Дніпрі», що мали успіх у відвідувачів різних вікових категорій. Нагородою за правильні відповіді стали історичні та популярні видання, солодощі та рекламні книжкові закладинки. Відповіді на питання засвідчили, що дніпряни цікавляться і знають маловідомі факти з історії міста. Літературний конкурс довів, що діти та студентська молодь здебільшого полюбляють читання, знають головних героїв популярних книжок і, принаймні, дивляться їхні екранізації. Підготовлений до свята альбом світлин «Бібліотека – центр спілкування» яскраво проілюстрував спільні проекти університет-бібліотека за участю професорсько-викладацького складу та студентства.

Ця зустріч є доброю нагодою презентувати потенційним читачам роботу колективу університетської бібліотеки та надати корисну інформацію майбутнім студентам ДНУ імені Олеся Гончара.

Людмила Лучка, заступник директора
наукової бібліотеки ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram