Версія для друку

Професора іспанського університету нагородили медаллю «За вірну службу ДНУ»

Ректор, член-кореспондент НАНУ Микола Поляков нагородив медаллю «За вірну службу ДНУ» професора кафедри ботаніки, екології та фізіології рослин Університету Кордоби, почесного доктора ДНУ Хосе Мануеля Ресіо Еспехо.

Відбулося це під час проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Геоботанічні, ґрунтові та екологічні дослідження лісових біогеоценозів степової зони: історія, сучасність, перспективи», присвяченої 90-річчю з дня народження видатного українського вченого-еколога, заслуженого професора ДНУ Анатолія Травлєєва.

«Хосе Мануель Ресіо Еспехо – давній друг і соратник Анатолія Павловича Травлєєва. Протягом багатьох років він брав активну участь у плідній сумісній науковій роботі кордобського та дніпровського університетів. Результатами цієї роботи стали професійні контакти науково-педагогічних працівників двох університетів, спільна наукова робота та видання фахових журналів. За безпосереднього сприяння Хосе Мануеля багато наших спеціалістів мали можливість пройти курси підвищення кваліфікації на базі Університету Кордоби та ознайомитися з передовим європейським досвідом у галузі ґрунтознавства та екології», – наголосив Микола Вікторович.

Крім того, професор Ресіо Еспехо сприяв залученню ДНУ ім. О.Гончара до програми Erasmus+, що гарантує іспанською стороною навчання студентів ДНУ у кращих ЗВО Іспанії. А в якості заступника головного редактора журналів «Екологія та ноосферологія» та «Ґрунтознавство», які видаються в нашому університеті, іспанський колега сприяє їхньому включенню до міжнародних науковометричних баз даних Scopus та Web of Science.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram