Версія для друку

Завершальний етап Вступної кампанії-2019

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла прес-конференція з питань цьогорічної Вступної кампанії. Коментарі журналістам надали ректор університету, член-кореспондент НАНУ Микола Поляков та відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Дергачов.

«Протягом абітурієнтської кампанії-2019 Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара впевнено входив до десятки найпопулярніших вишів у вступників України. Усього до нашого університету подали заяви про вступ 15326 абітурієнтів, – повідомив ректор Микола Поляков. – 26 липня після 18:00 Міністерство освіти і науки України оприлюднило рейтингові списки рекомендованих до зарахування на місця держзамовлення вступників. Після того, як в електронному кабінеті абітурієнта з’явиться статус «Рекомендований до зарахування на місця державного бюджету», він має особисто до 18:00 31 липня 2019 року принести оригінали документів у відповідний заклад вищої освіти».

«Цього року у вступників найпопулярнішими були спеціальності «Журналістика», «Психологія», «Право», – відзначив Микола Поляков. – Варто також наголосити, що загалом цього року на технічні спеціальності подано більше заяв, ніж минулого, багато заяв подали вступники, як і попередні роки, на спеціальності факультету прикладної математики. Ми завжди звертаємо увагу, що наші студенти, починаючи з другого курсу, мають чудові можливості здобути другу вищу освіту і отримати два дипломи за рахунок внутрішньої мобільності та міжнародних програм академічної мобільності».

«Приймальна комісія працює рівномірно протягом всієї Вступної кампанії, – наголосив відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Дергачов. – У порівнянні з минулими роками, відчувається, що вступники більше розуміють принцип роботи широкого конкурсу й що домінує не те, хто раніше прийшов до приймальної комісії, а місце в конкурсі. Також вступники краще почали орієнтуватися у власному електронному кабінеті».

Зарахування на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб проводиться після проведення зарахування на бюджет, наголосили учасники прес-конференції. Друга сесія зарахування на ліцензовані місця за кошти фізичних чи юридичних осіб для інших форм навчання, крім денної, – 20 вересня 2019 року.

У ДНУ наразі є достатня ліцензія майже на всі спеціальності.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram