Версія для друку

Диплом доктора філософії французького університету – аспіранту ДНУ

Нещодавно випускник аспірантури кафедри теоретичної та комп’ютерної механіки ДНУ Олег Онопрієнко отримав диплом доктора філософії Університету Клермон-Овернь (Франція).

Прикметно, що виконання дисертації проходило під спільним керівництвом професора Університету Клермон-Овернь Юрія Лапусти і завідувача кафедри теоретичної та комп’ютерної механіки (МКТ) ДНУ ім. О.Гончара Володимира Лободи. Це стало можливим завдяки договору про співпрацю між двома університетами.

Захист дисертації проходив у режимі онлайн. При цьому Олег Онопрієнко та частина комісії (професори Наталія Вайсфельд (ОНУ ім. І. Мечникова) і Володимир Лобода) знаходилися в Україні, а інша (професори Вернер Вагнер (Німеччина), Октавіан Поп (Франція), Петро Ясній (ТНТУ ім. І.Пулюя) та Юрій Лапуста) – у Франції. Захист пройшов успішно, і в результаті Олегу Онопрієнку було присвоєно ступінь доктора філософії.

Варто відзначити, що продовження навчання за кордоном та закордонна наукова діяльність не є рідкістю для випускників кафедри теоретичної та комп’ютерної механіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Тільки за останні роки дипломи докторів філософії Делфтського технічного університету (Нідерланди) отримали Марія Зарубінська, Олексій Андріанов, Олександр Чернецький та Олександр Пісчанський; Технологічного університету Карлсрує (Німеччина) – Ірина Мелікаєва. Такий же диплом, як і Олег Онопрієнко, отримав Олексій В’юн, але його навчання в аспірантурі повністю проходило у Франції. Також існує договір між кафедрою МТК ДНУ та кафедрою інженерної механіки Хемпшірського університету (США) про щорічне прийняття до аспірантури цього університету одного-двох випускників кафедри МТК. Нині за договором в аспірантурі Хемпшірського університету навчаються випускники кафедри МТК Олександр Книш, Катерина Мірошниченко та Костянтин Василевський, а Павло Книш уже закінчив аспірантуру та захистив дисертацію. Крім того, до магістратури Хемпшірського університету нещодавно зараховано випускника бакалаврату 2019 року кафедри МТК ДНУ Станіслава Букловського.

Зауважмо, що кафедра МТК рекомендує своїх випускників на навчання за кордон виключно при наявності достатньо вагомих стипендій відповідних університетів, які обумовлюється в договорах на навчання. Детальніша інформація про випускників кафедри МТК ДНУ та їхні можливості наведені на інтернет-сторінці http://mmf.dnepredu.com/uk/site/napryami.html.

Наразі кафедра теоретичної та комп’ютерної механіки ДНУ готує спеціалістів у рамках освітньої програми «Прикладне комп’ютерне та математичне моделювання» спеціальності 113 – «Прикладна математика». Відтак, напрацьовані раніше можливості співпраці з університетами Європи та США є доступними для майбутніх випускників цієї освітньої програми.

Заступник завідувача кафедри МТК з наукової роботи
Олександр Комаров


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram