Версія для друку

Студент ФПМ пройшов конкурсний відбір на навчання в Університеті м. Ле-Ман

Під час щорічного конкурсного відбору серед студентів факультету прикладної математики на навчання у Франції студент групи ПК-15-1 Артем Тарасенко продемонстрував найвищі академічні показники та рівень володіння французькою мовою.

Конкурс відбувся у рамках Угоди про партнерство і співпрацю між Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара та Університетом дю Мен (м. Ле-Ман, Франція), за якої на факультеті прикладної математики ДНУ реалізується програма мобільності та отримання двох дипломів. За умовами, студенти навчаються в магістратурі факультету прикладної математики ДНУ та факультету наук і технологій Університету м. Ле-Ман і відповідно отримують два дипломи.

Традиційно учасники конкурсного відбору мають відповідати наступним вимогам: бути студентами IV курсу, мати високі показники у навчанні (виключно оцінки «добре» та «відмінно» за дві останні сесії) та вільно володіти французькою мовою. Сам конкурс проходить у два етапи: тестування з мови та співбесіда.


Артем Тарасенко під час захисту дипломної роботи бакалавра

Як зазначає нинішній переможець Артем Тарасенко, у Франції він прагне отримати нові знання, навички та досвід, які після повернення реалізовуватиме в рідній країні.

Загалом, протягом існування програми двох дипломів між Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара та Університетом дю Мен у 2011-2019 роках у ній взяли участь 23 студенти факультету прикладної математики ДНУ. За результатами навчання вони демонстрували конкурентні успіхи та посідали чільні місця серед усіх студентів групи, не зважаючи на природні труднощі навчання іноземною мовою та адаптацію до французької системи освіти.


Артем разом зі студентами ДНУ Олександром Хохловим та Павлом Андріяшем, які вже навчаються у Франції

Навчання є безкоштовним. Переважна більшість наших студентів спромагається одержувати стипендії із різних джерел фінансування (стипендії Уряду Франції, регіону Долина Луари, фінансова допомога Університету дю Мен тощо).

Заступник декана ФПМ з міжнародної діяльності
Марина Сидорова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram