Версія для друку

ДНУ здобув Гран-прі 50-го міського фестивалю «Студентська весна»

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара отримав найвищу нагороду ювілейного міського міжвузівського фестивалю «Студентська весна-2019». Творча команда університету отримала перехідну статуетку та Гран-прі у 52 тисяч гривень.

Талановиті студенти нашого університету доклали багато зусиль, щоб стати кращими з кращих! Натхненна робота великої команди студентів усіх 14 факультетів, студентського комітету ДНУ (голова – Тимур Бут, культсектор – Анна Пархоменко) та співробітників методичного відділу Палацу студентів ДНУ (директор – Вадим Стукало, куратор програми – Наталя Пузерей, автор сценарію – Ольга Ломська, хореограф – Катерина Федчун) завершилася справжнім успіхом!

Голова ради студентів ДНУ Тимур Бут говорить, що здобути Гран-прі фестивалю було найбільшою метою студентів Гончарівського університету. «Ми дуже щасливі від того, що змогли завоювати головний приз фестивалю, недарма для цього ми так багато працювали понад два місяці. Гран-прі було нашою метою, адже минулого року ми посіли перше місце. Нам потрібно тримати планку, бо тепер ми – найкращі. Отримані гроші плануємо витратити на придбання освітлювальної апаратури», – розповів Тимур.

«Запровадивши грошові винагороди, нинішня міська влада зробила дуже суттєвий крок у розвитку цього фестивалю. За це ми вдячні міському голові та департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Це дуже гарний стимул для студентів і розвитку їхньої самодіяльності», – відзначає директор Палацу студентів ДНУ ім. О.Гончара Вадим Стукало, який і сам у 1969 році був учасником «Студентської весни». Відтоді він уже 50 років поспіль у різних ролях бере участь у цьому фестивалі.

Також дипломами лауреатів «Студентської весни-2019» були нагороджені найкращі виконавці та колективи нашого університету:

– народна циркова студія «Радуга» (керівник – Тетяна Золотова) за номер «Вогні любові», який є результатом дворічної кропіткої праці студентів різних факультетів – Сергія Пащенка, Марії Видавської, багатьох реквізиторів та постановника Юлії Стукало;

– незвичайний студентський ансамбль «Овація» (керівник – Владислав Лисан) за виконання пісні «Капелан» (слова Сергiя Жадана, музика гурту «Вертеп»);

– народний театр танцю «La Vie» (керівник Катерина Федчун) за унікальну хореографію у повній темряві;

– студенти факультету систем та засобів масової комунікації за надзвичайно зворушливу мініатюру «Не забувайте казати їм дякую». Цей номер змінювався, відшліфовувався і вдосконалювався протягом кількох місяців;

– хореографічна композиція «Вибух кохання» (постановник та виконавець – Анастасія Мосейко, призер шоу талантів та інтелекту «Міс та Містер ДНУ-2019»);

– збірна студентів «Hands Up!» (постановник – Олександра Опанасенко).

Це – заслужена нагорода за натхненну, кропітку і, що найважливіше, сумісну роботу студентів, студентської ради та Палацу ДНУ! Вітаємо! Пишаємося! Нових досягнень!

Довідково:

Фінальний етап традиційного міського заходу тривав протягом квітня-травня. Цього року участь у фестивалі взяли 10 закладів вищої освіти. Понад 3 тисячі студентів представили близько 200 творчих номерів різних напрямів і жанрів для 5 тисяч глядачів. Під час гала-концерту, який відбувся 24 травня на Фестивальному причалі, журі за результатами оцінювання визначило переможців серед усіх лауреатів-фіналістів «Студентської весни-2019».

За матеріалами прес-служби Дніпровської міської ради


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram