Версія для друку

«Прийняття рішень на шляху до успіху»

Із відкритою лекцією «Прийняття рішень на шляху до успіху» для студентів факультету психології та спеціальної освіти ДНУ імені О.Гончара виступив відомий ізраїльський лектор, психолог-консультант Одед Кравчик.

Доктор психології та філософії із 20-річним досвідом роботи, Одед Кравчик є затребуваним ментальним тренером, популярним лектором ізраїльського радіо та телебачення, успішним консультантом баскетбольної збірної, а також армії та розвідки Ізраїлю. Співпрацює з провідними університетами Ізраїлю, де викладає менеджмент та маркетинг.

Енергійний, харизматичний лектор із перших хвилин захопив увагу дніпровської аудиторії. На початку свого півторагодинного виступу він запропонував студентам-психологам здійснити уявну подорож. А саме: піднявшись над своєю життєвою ситуацією, оцінити її, щоби потім уже із новим баченням «приземлитися на землю» задля початку активних змін. «Звичайно, це труд не однієї години. Кожному з нас потрібно доволі серйозно поміркувати над тим, як ми можемо нівелювати функціональний розрив між тим, чого ми прагнемо, і тим, що насправді з нами трапляється. Побудувати цей міст, допомогти людям скласти ефективний план виходу із незадовільної ситуації – ось це і є головне завдання будь-якого психолога», – пояснив майбутнім колегам досвідчений спеціаліст. Із дніпровцями він щедро поділився секретами своєї улюбленої справи, дав практичні поради щодо продуктивної професійної діяльності.

Розкриваючи тематику лекції, надалі Одед Кравчик зосередив увагу слухачів на тому, як досягнути успіху в житті, як, керуючи власними ресурсами, щоденно розширювати зону комфорту. Усе це він промовисто пояснив на особистих прикладах. Зокрема, з історій про кризові періоди в житті гостя, студенти дізналися про ефективні механізми подолання викликів, набуття нових корисних звичок, які сприяють успіху. Як виявилося з непростого досвіду лектора, на шляху до мрії необхідно не тільки ясно визначитися з метою та сфокусовано діяти на противагу всім тривогам і страхам, надважливо також позитивно мислити про майбутнє. До слова, темі контролю думок пан Кравчик приділив чимало часу, адже саме від їхньої якості залежать прийняті нами рішення і, як наслідок, межі наших досягнень. «По суті, наша реальність – це не те, що відбувається з нами, а те, що ми збираємося зробити із тим, що відбувається. Життя насправді не обирає за нас, воно лише надає варіанти. І тільки ми вирішуємо, добрі вони чи погані», – переконаний фахівець.

А щоби молодь робила вдалі відповідальні вибори, Одед Кравчик закликав її пізнавати свою унікальність – відкривати прихований потенціал та вчитися ефективно ним керувати. «Ваша унікальність – це сила! У вас завжди є більше, ніж ви думаєте! Тому не будьте результатом соціуму, підіймайтеся вище середнього й не оглядайтеся на інших. Будьте сміливими: виходьте із зони комфорту, прагніть максимуму і завжди робіть найкраще, що можете», – побажав експерт студентам.

Майбутнім професіоналам знаний психолог наостанок порадив не боятися спілкуватися з відомими, успішними людьми, а сміливо шукати серед них менторів, які допоможуть реалізуватися у спільній улюбленій справі. У якості ж своєї підтримки для студентів, які відважаться відправитися в нелегку, але захопливу подорож особистісного зростання, Одед Кравчик уже зараз запропонував долучитися до його закритого Тelegram-каналу з мотиваційними матеріалами.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram