Версія для друку

День відкритих дверей у ДНУ

У Палаці студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся загальноуніверситетський День відкритих дверей. Під час заходу абітурієнти дізналися від членів приймальної комісії про особливості вступу до університету у цьому році. Також біля стендів усіх 14 факультетів у фойє Палацу декани й викладачі ознайомили випускників з особливостями навчання на відповідних факультетах, з пропозиціями стосовно академічних обмінів, можливостями отримання подвійного диплому, працевлаштуванням.

Відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Дергачов надав загальну інформацію про основні етапи Вступної кампанії-2019 та деякі зміни в Правилах прийому на навчання до ДНУ. «Здобувачам освітнього ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти варто звернути увагу на кілька аспектів. По-перше, змінилися терміни вступної кампанії:

– реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня;

– прийом заяв та документів розпочинається 10 липня, а закінчується о 18.00 годині 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів; о 18.00 годині 22 липня – для осіб, які вступають тільки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО);

– вступні іспити проводяться з 17 до 22 липня включно;

– співбесіди проводяться з 17 до 19 липня включно;

– творчі конкурси на спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» і «Дизайн» проводяться з 1 по 10 липня;

– для вступу на спеціальність «Журналістика» творчий залік відмінено», – наголосив Михайло Петрович.

Вступникам нагадали, що при подачі заяв дійсні сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 рр., для конкурсного предмету «іноземна мова» – сертифікати 2018 та 2019 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на вибір вступника.

Вступники можуть подавати заяву з іншими сертифікатами ЗНО на небюджетну конкурсну пропозицію за такими спеціальностями: 014.03 «Середня освіта (Історія)», 032 «Історія та археологія», 054 «Соціологія», 073 «Менеджмент», 091 «Біологія», 101 «Екологія», 242 «Туризм» та 292 «Міжнародні економічні відносини».

Для подачі заяви на спеціальності 081 «Право», 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», 292 «Міжнародні економічні відносини» вступник повинен мати конкурсний бал не менше 130.

«Вступник може подати до семи заяв на місця державного замовлення не більше, ніж з чотирьох спеціальностей, відзначив Михайло Дергачов. – Заяви, подані на одну й ту ж саму спеціальність за денною і заочною формами навчання, вважаються двома різними заявами. Подання заяв для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб не обмежується».

Прийом заяв та документів на навчання за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб за заочною формою навчання проводиться у дві сесії:

– з 10 липня до 18.00 годині 20 липня для осіб, які вступають на основі вступних іспитів; до 18.00 годині 25 липня – для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів ЗНО;

– з 19 серпня до 13 вересня для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів ЗНО.

Стосовно здобувачів освітнього ступеня бакалавра на основі диплома молодшого спеціаліста: введений іспит з української мови та літератури (у формі ЗНО) для випускників коледжів, які вступають на спеціальність 051 «Економіка» та на спеціальності галузі знань 07 «Управління та адміністрування». Результати випробування є складником конкурсного бала вступників.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram