Версія для друку

Історико-краєзнавча конференція в ДНУ

Нещодавно на історичному факультеті Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася 11-а обласна історико-краєзнавча конференція «Історія Дніпровського Надпоріжжя».

Добра традиція проведення таких краєзнавчих форумів існує в ДНУ з 1989 р., з 2004 р. вони мають назву «Історія Дніпровського Надпоріжжя».

Науковий форум організовано спільно з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, Дніпропетровською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України, Дніпропетровським національним історичним музеєм імені Д.І. Яворницького та Громадською організацією «Інститут суспільних досліджень». Тематика конференції викликала інтерес у дослідників Дніпра та Кам’янського, Кривого Рогу та Павлограда. Зі вступним словом до учасників конференції звернувся проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, професор В.В. Іваненко, а з вітальним – заступник начальника управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської обласної державної адміністрації С.М. Світлічна. На пленарному засіданні з доповідями виступили професори О.Б. Шляхов, О.І. Журба, С.І. Світленко та Є.І. Бородін. На конференції працювали чотири секції за основними напрямами. У центрі уваги освітян, науковців, державних службовців, працівників музейних установ, краєзнавців та студентів-істориків перебували історичні персоналії Придніпров’я, історія міст і сіл краю, суспільно-політичне життя і етнонаціональні відносини, питання історії освіти, науки, культури та духовності нашого краю. Загалом, учасники конференції розглянули цілий комплекс аспектів минулого і сьогодення Придніпров’я. Всього на конференції виступило понад 40 учасників.

Такий активний інтелектуальний діалог у галузі історичного краєзнавства є вельми важливим для збереження історичної пам’яті, що є суттєвим чинником історичної свідомості наших громадян, особливо молодого покоління. Адже, як відомо, патріотизм до своєї Батьківщини-України починається з любові до людей рідного краю, до свого підприємства чи установи, міста та села.

Декан історичного факультету, професор Сергій Світленко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram