Версія для друку

Екскурсія – цікава форма пізнання

10 травня іноземні студенти, які навчаються на підготовчому відділенні нашого університету, змогли побачити пам'ятки Дніпра і дізнатися про них багато цікавого. Цю ознайомлювальну екскурсію організували викладачі кафедри перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців та студенти спеціальності «Переклад».

Наші викладачі всіляко заохочують взаємодію іноземних та українських студентів, залучаючи і тих, і інших до спільної участі в кафедральних заходах. Зокрема, студенти-перекладачі протягом останніх трьох років розробляють екскурсії містом для іноземців: «прокладають» цікаві маршрути, готують інформаційні повідомлення англійською мовою про різні пам'ятки нашого міста і проводять екскурсії в якості гідів. Користь від таких зустрічей незаперечна: для студентів-перекладачів – це чудова практика, а для іноземців – можливість краще пізнати місто, де вони живуть і навчаються.

Цього року екскурсію підготували студенти 2-го курсу Оксана Бєльська, Аліна Газарова, Ольга Глущенко, Марія Козенюк, Альона Кривошеєнко, Яна Рассказова (група УТ-17-2) і Анастасія Яковенко (група УТ-17-3) під керівництвом доцента кафедри М.Л. Вотінцевої.

Оскільки зустрічі передував День Перемоги, логічно було розпочати її розповіддю про війну 1941-1945 р.р. Учасники екскурсії зустрілися біля пам'ятника «Танк генералу Пушкіну», а потім спустилися до монументу Слави, звідки відкривається прекрасний вид на місто та річку. Піднявшись до історичного музею, наші гіди розповіли про його засновника – історика й етнографа Дмитра Яворницького, а також про нову міську пам'ятку – найбільший в Україні національний прапор. Далі були цікаві розповіді про Діораму і Преображенський собор, після чого екскурсанти попрямували до парку Шевченка, де іноземні студенти дізналися про козака Глобу, що заклав парк, і князя Потьомкіна, який побудував палац, на тлі якого ми із задоволенням сфотографувалися. З оглядового майданчика і пішохідного моста всі змогли помилуватися набережною та Дніпром, фонтанами і водоспадом. Оскільки день був по-весняному теплим і сонячним, місто постало перед нами у всій своїй красі. Іноземці були у захваті!

За час екскурсії українські та іноземні студенти встигли здружитися, тому навіть після її закінчення не захотіли розлучатися і разом вирушили на прогулянку містом. Ось так на наших очах і народжується дружба народів!

Олена Шкурко, доцент кафедри
перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram