Версія для друку

Учасники стартап-школи ДНУ відвідали вітчизняне підприємство

Учасники школи стартапів Startup Ecosystem Dnipro та студенти факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відвідали сучасний металургійний завод «Інтерпайп».

Екскурсія розпочалася із ознайомлення з правилами техніки безпеки та відеофільмом з історичним нарисом про будівництво заводу. Потім екскурсанти відвідали цех із обробки металобрухту, де студентам та викладачам презентували можливості металургійних агрегатів, що переплавляють металевий брухт та додаткові матеріали. Також студентам продемонстрували процеси обробки та формування готового продукту поетапно. Працівники заводу розповіли про специфіку своєї роботи та організацію робочого процесу. Спостерігачі мали змогу побачити завантаження виробленої продукції у резервуари, її транспортування до складських приміщень, завантаження труб до вагонів для відправлення оптовими партіями дистриб’ютору. Екскурсоводи заводу акцентували увагу студентів на безвідходності виробництва.

Під час екскурсії студенти довідалися про те, що вітчизняний завод успішно функціонує на ринку України вже понад 20 років і є одним з найпотужніших виробників широкого асортименту товарів у галузі чорної металургії, а саме: труб і коліс для залізничного транспорту, безшовних труб та різноманітних залізних бандажів. Найсучасніший завод в Україні є електросталеплавильним комплексом потужністю 1,32 млн тон сталі на рік. Він постійно працює в напрямі оновлення обладнання й асортименту, поставки продукції здійснюються у 75 країн світу. Частка «Інтерпайпу» на світовому ринку безшовних труб – 2%, у сегменті залізничних коліс – 12,8%.

Наприкінці екскурсії представники заводу «Інтерпайп» ознайомили екскурсантів зі своїм баченням мети функціонування металургійного комплексу: передбачати потреби клієнтів, випереджати розрахунки конкурентів, перевищувати надії інвесторів, а значить – перевершувати себе.

Студенти поставили запитання щодо особливостей організаційної побудови підприємства, внутрішнього і зовнішнього середовища його функціонування, на які отримали вичерпні та цікаві відповіді.

Щиро дякуємо керівництву заводу «Інтерпайп Сталь» за цікаву та корисну інформацію, а також Владиславу Яковенку – керівнику школи стартапів Startup Ecosystem Dnipro за організацію пізнавальної екскурсії та можливість «занурити» студентів у реальні умови функціонування сучасного вітчизняного підприємства!

Анастасія Головня,
учасник Startup Ecosystem Dnipro


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram